σάκκαρη-έκλαιγα-στις-προπονήσεις-518690
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.09.2021 | 16:23

Σάκκαρη: «Έκλαιγα στις προπονήσεις»

Η Μαρία Σάκκαρη έγραψε ιστορία με την πρόκριση της στα προημιτελικά του US Open και εν συνεχεία παραχώρησε δηλώσεις, κάνοντας κατάθεση ψυχής.

Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν εμφανώς συγκινημένη για το σπουδαίο επίτευγμα που πέτυχε και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, προκειμένου να φτάσει έως εδώ, ενώ δήλωσε και έτοιμη για τον προημιτελικό κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν ήθελα να σας καθυστερήσω! Προσπάθησα να μην γίνει αυτό, αλλά δεν τα κατάφερα. Ήταν ένα καταπληκτικό ματς. Ένιωσα ότι ήταν καλύτερη από μένα στο δεύτερο σετ, αλλά βρήκα τον τρόπο να ανατρέψω την κατάσταση. Μετά από ένα σημείο ένιωσα πραγματικά γενναία.

Παρέμεινα συγκεντρωμένη και νομίζω ότι κέρδισα επειδή έπαιξα απλά. Είπα στον εαυτό μου: “Μαρία, αν θέλεις να κερδίσεις, πρέπει να πας και να το παλέψεις. Πάλεψε και ας κάνεις λάθη.

Μην τα παρατήσεις, μείνε ήρεμη”. Ήθελα να είμαι γενναία και αυτό έκανα στο τέλος. Δεν μπορείς να αφήσεις το ματς επειδή η αντίπαλός σου είναι πιο τυχερή. Πρέπει να προσπαθείς συνέχεια».

Για την προετοιμασία και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε δήλωσε:

«Έκλαιγα σε κάποιες σκληρές προπονήσεις. Δεν μπορούσα να νιώσω τα χτυπήματά μου, το τένις μου. Νομίζω ότι έχασα για λίγο την ταυτότητά μου και τον εαυτό μου. Βρήκα όμως τον τρόπο να επιστρέψω, με την βοήθεια της ομάδας μου και του ψυχολόγου μου. Η γενναιότητα δεν είναι κάτι που απλά λες και το κάνεις. Είναι μία διαδικασία».

Για τον αγώνα με την Πλίσκοβα:

«Πρέπει να βρω τρόπο να κοιμηθώ! Δεν έχω συνηθίσει σε τέτοιες ώρες και συνήθως μετά τους αγώνες δεν μπορώ να κοιμηθώ εύκολα. Πρέπει να κάνω αποθεραπεία, θα προπονηθώ αργά αύριο. Θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμη. Εμπιστεύομαι το κορμί μου και πιστεύω θα είμαι έτοιμη».