σάκης-αρναούτογλου-καμπανάκι-για-τ-871618
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.12.2021 | 11:15

Σάκης Αρναούτογλου: «Καμπανάκι» για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη

Στο «κόκκινο» η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ποιότητα του αέρα στην πόλη.

«Ο κύριος ρύπος τις τελευταίες ώρες στη πόλη αλλά και στις γύρω περιοχές είναι τα μικροσωματίδια ΡΜ2,5 η συγκέντρωση των οποίων στον αέρα της Θεσσαλονίκης είναι επί του παρόντος 13,1 φορές υψηλότερη από την ετήσια κατευθυντήρια τιμή για την ποιότητα του αέρα του ΠΟΥ», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, σε τέτοιες τιμές «όταν η ατμοσφαιρική ρύπανση βρίσκεται στο επίπεδο “Ανθυγιεινή” τότε η ποιότητα του αέρα επηρεάζει ακόμη και τους υγιείς ανθρώπους, ενώ οι ευαίσθητες ομάδες παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας».

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Στο κόκκινο οι τιμές των μικροσωματιδίων ΡΜ2,5 και σήμερα στη Θεσσαλονίκη με το που έπεσαν οι άνεμοι! Ο κύριος ρύπος τις τελευταίες ώρες στη πόλη αλλά και στις γύρω περιοχές είναι τα μικροσωματίδια ΡΜ2,5 η συγκέντρωση των οποίων στον αέρα της Θεσσαλονίκης είναι επί του παρόντος 13,1 φορές υψηλότερη από την ετήσια κατευθυντήρια τιμή για την ποιότητα του αέρα του ΠΟΥ!!!

Σύμφωνα με την ΕΡΑ (Υπηρεσία Προστασία Περιβάλλοντος των ΗΠΑ) όταν η ατμοσφαιρική ρύπανση βρίσκεται στο επίπεδο:

“Ανθυγιεινή” τότε η ποιότητα του αέρα επηρεάζει ακόμη και τους υγιείς ανθρώπους, ενώ οι ευαίσθητες ομάδες παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».