Σαφάρι της Αστυνομίας σε τέσσερις νομούς - Έλεγχοι σε επιχειρήσεις με παλαιοσίδερα και μέταλλα - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
31
Ιανουάριος
Back

Σαφάρι της Αστυνομίας σε τέσσερις νομούς – Έλεγχοι σε επιχειρήσεις με παλαιοσίδερα και μέταλλα

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία τις περασμένες μέρες σε Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία σε επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου παλαιών
σιδήρων και μετάλλων (scrap) και διάλυσης μεταχειρισμένων οχημάτων, για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Εκεί διαπιστώθηκαν σωρεία παραβάσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Στην Κορινθία, σε εταιρεία, να μην έχουν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά, ενώ δεν επεδείχθη δήλωση απόδοσης τελών χαρτοσήμου για το Γ’ τρίμηνο του 2022.

Στην Αχαΐα,
Στην πρώτη επιχείρηση: να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού και να μην έχουν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά.

Στη δεύτερη επιχείρηση: να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους
πίνακες προσωπικού και να μην έχουν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά.

Στην Ακαρνανία, σε επιχείρηση, να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Στην Αιτωλία, σε επιχείρηση, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, ενώ ο ένας από αυτούς
στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων που να νομιμοποιούν την παραμονή του στη χώρα.

Για τις παραβάσεις που θα διαπιστωθούν, θα συνταχθούν σχετικές εκθέσεις ελέγχου, οι οποίες θα διαβιβασθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΠΕΚΑ ΣΕΠΕ), για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!