σαφάρι-ελέγχων-για-μαϊμού-ιατρούς-φ-542783
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.07.2019 | 12:02

Σαφάρι ελέγχων για «μαϊμού» ιατρούς, φαρμακοποιούς και οδοντιάτρους

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό ιατρών, φαρμακοποιών και οδοντιάτρων που παρέχουν υπηρεσίες υγείας με πλαστούς τίτλους σπουδών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξεκινούν εκτεταμένοι έλεγχοι σε όλες τις περιφερειακές ενότητες για πτυχία επαγγελματιών υγείας, που φέρεται να έχουν εκδοθεί από ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα, ακόμα και προ τριακονταετίας. Το υπουργείο Υγείας καλεί σε πλήρη κινητοποίηση όλες τις περιφέρειες , καθώς ύστερα από ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες εντοπίστηκαν περιπτώσεις πλαστών τίτλων σπουδών ιατρών, φαρμακοποιών και οδοντιάτρων.

Ετσι, μόλις πριν από λίγες ημέρες έφτασε στις περιφέρειες της χώρας έγγραφο με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» (Αρ.Πρωτ. Γ5/ Γ.Π. οικ. 55330 /24-7-2019) από το υπουργείο Υγείας .

Σε αυτό αναφέρεται ότι η Διεύθυνση Ιατρών, Λοιπών Επιστημόνων και Επαγγελματιών Υγείας του Υπουργείου το τελευταίο χρονικό διάστημα «έχει γίνει αποδέκτης προφορικής γνωστοποίησης πλαστών τίτλων σπουδών μετά από επιβεβλημένο έλεγχο που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Επικράτειας».

Γι αυτό η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας προτείνει τη διενέργεια σχετικού ελέγχου για τους τίτλους που έχουν εκδοθεί από κράτη – μέλη της Ε.Ε. μετά το 1980 για ιατρούς και οδοντιάτρους και για τους φαρμακοποιούς από τον Φεβρουάριο του 1999.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται σαφάρι ερευνών για πλαστά πτυχία ιατρικών ειδικοτήτων. Οι επιθεωρήσεις και οι έρευνες είναι συνεχείς εδώ και χρόνια όσον αφορά τέτοια θέματα παρανομιών, μια και αφορούν στο κρίσιμο ζήτημα της προστασίας της δημόσιας υγείας.