ρουβίκωνας-στα-γραφεία-της-ανδρομέδα-490614
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.02.2019 | 15:08

Ρουβίκωνας: Στα γραφεία της Ανδρομέδα ΑΕ με φορμόλη

Παρέμβαση στα γραφεία της Ανδρομέδα ΑΕ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, τα μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Αυτή είναι η πέμπτη ενέργεια του Ρουβίκωνα τις τελευταίες πέντε ημέρες κα η έβδομη τις τελευταίες 10 ημέρες.

Αναλυτικά το κείμενο που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia

«Λουτρά φορμόλης» στα γραφεία της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΕ

Κατα το κοινώς λεγόμενο η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης, και ως ομάδα συνηθίζουμε να τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Πριν 3 περίπου μήνες είχαμε παρέμβει στα γραφεία της Ανδρομέδα ΑΕ αφενός ως κίνηση αλληλεγγύης στο διωκόμενο αγωνιστή Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο και αφετέρου για να δοθεί δημοσιότητα στις πρακτικές που εφαρμόζει η εταιρία στις ιχθυοπαραγωγικές της μονάδες. Απέναντι στην ηχηρή σιωπή σε βαθμό συγκάλυψης των αστικών ΜΜΕ, επιλέξαμε να παρέμβουμε και πάλι στα διοικητικά τους γραφεία εφαρμόζοντας κι εμείς με τη σειρά μας, μια – κατα τα λεγόμενά τους –ασφαλή και ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία πρακτική : Τα λουτρά φορμόλης.

Η εταιρία υποστηρίζει οτι η φορμόλη στις «επιτρεπτές» δόσεις και συγκεντρώσεις και με βάση κτηνιατρική συνταγή είναι παντελώς ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία και πλήρως αποδομήσιμη, οπότε υποθέσαμε με σχετική ασφάλεια οτι δε θα υπήρχε πρόβλημα με τη ρίψη φορμόλης στα γραφεία τους, και μαλιστα σε ποσότητα μηδαμινή σε σχέση με τους τόνους που ρίχνουν καθημερινά στα ψάρια που εκτρέφουν. Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση για τη φορμόλη, “η φορμαλδεΰδη και τα “βιοκτόνα” σκευάσματά της απαγορεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για χρήση κατά τη μεταποίηση τροφίμων και ως απολυμαντικά χώρων και σκευών που σχετίζονται με τρόφιμα και ποτά. Στη συνέχεια, απαγορεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή αγορά προϊόντα που περιέχουν φορμόλη”.

Σε δημόσια και επώνυμη καταγγελία αναφέρεται οτι η φορμαλδεΰδη είναι καρκινογόνος ουσία και εμφανίζεται να ασκεί επίδραση σε τουλάχιστον δύο στάδια της διαδικασίας καρκινογένεσης. Η πιο συνηθισμένη χρήση της ουσίας σχετίζεται με την ταρίχευση νεκρών οργανισμών, και στις ιχθυοκαλλιέργειες χρησιμοποιείται ως αντιπαρασιτικό για ασθένειες ψαριών που οι ίδιες οι μονάδες εκτροφής προκαλούν στα εκτρεφόμενα ψάρια.

Η Ανδρομέδα ΑΕ τροφοδοτεί το 22% της αγοράς με ψάρια τα οποία απολυμαίνονται με λουτρά φορμόλης στα κλουβιά που κολυμπουν και τα διανέμει προς κατανάλωση. Διώκει και στοχοποιεί ακραία το Χρήστο Λοβέρδο, και αποσιωπά τις εις βάρος της καταγγελίες με τη συνέργεια επιχειρηματιών, καναλαρχών, δικαστικών, και πολιτικών προσώπων.

Σκοπός της ενέργειάς μας δεν είναι να αναλύσουμε τα ήδη γνωστά για την ανεπανόρθωτη ζημιά που προκαλεί η Ανδρομέδα ΑΕ στο περιβάλλον και στην τροφική παραγωγική αλυσίδα. Με την κίνηση μας αυτή, θέλουμε συμβολικά να τονίσουμε οτι μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.

Υπάρχουν φορές που τα λίγα λόγια είναι προτιμότερα απο τα πολλά και ειδικά αυτή τη φορά η ενέργεια μιλάει απο μόνη της: Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι υπεύθυνοι για την καταστροφή του περιβάλλοντος, των θαλασσών και την ακραία υποβάθμιση των ζωών μας, θα λογοδοτήσουν.

Μέχρι να σταματήσουν τα περιβαλλοντικά εγκλήματα, οι πνιγμοί «ατυχήματα», οι δωροδοκίες κρατικών υπαλλήλων απο την Ανδρομέδα ΑΕ για την επιβολή της σιωπής και τον υπόλοιπο συρφετο που λυμαίνεται τη θάλασσα στο όνομα του κέρδους, θα μας βρίσκουν απέναντί τους.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση της φύσης σε όλο τον κόσμο.

Καλούμε στην Πορεία ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων σήμερα, Πέμπτη 21/2, στις 18:00 στα Προπύλαια.

Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας