ρούλα-πισπιρίγκου-ξανά-στην-ανακρίτρ-1055334
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.12.2022 | 08:14

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξανά στην ανακρίτρια για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, Ευγενίας Τζωρτζάτου, οδηγείται σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

Η 33χρονη έχει λάβει ήδη δύο προθεσμίες και σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου της, Αλέξη Κούγια, δεν αποκλείεται να ζητηθεί και νέα προθεσμία, προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα νέο αίτημα που υπέβαλε για εξέταση και νέων μαρτύρων.

Η πλευρά Πισπιρίγκου έχει ζητήσει  να δώσουν  κατάθεση πριν από την απολογία της οι ιατροδικαστές Ουρανία Δημακοπούλου, Χαρά Σπηλιοπούλου, και Αγγελική Τσιόλα και να εξεταστούν κατ΄αντιπαράσταση με άλλους ιατροδικαστές και πραγματογνώμονες. Εφόσον το αίτημα της κατηγορούμενης γίνει δεκτό, η απολογία της θα προσδιοριστεί σε νέα ημερομηνία πιθανότατα μετά την αλλαγή του έτους.

Ο Αλέξης Κούγιας πάντως έχει διαμηνύσει πως σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειες, ώστε να εξασφαλίσει τα νόμιμα συμφέροντά της.

Στις 9 Ιανουαρίου 2023 η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί σε απολογία από την ανακρίτρια για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Στις 9 Ιανουαρίου 2023 έχει προσδιοριστεί η δίκη της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, υπόθεση που διερευνάται από τη δικαιοσύνη ξεχωριστά από τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών.