ρούλα-πισπιρίγκου-γιατί-πήρε-αναβολή-1052349
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.11.2022 | 18:00

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί πήρε αναβολή – Η υπερασπιστική γραμμή

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε το πρωί της Τετάρτης η Ρούλα Πισπιρίγκου για να ζητήσει και να πάρει νέα αναβολή για την απολογία της για την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

Η 34χρονη κατηγορείται για τις δολοφονίες των τριών παιδιών της.

Φορώντας προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό με γρήγορο βάδισμα και χειροπέδες στα χέρια δεν σήκωσε καθόλου το βλέμμα της, παρά παρέμεινε το ίδιο ψυχρή με τις τελευταίες εμφανίσεις της τόσο κατά την άφιξη της στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων αλλά και κατά την αναχώρησή της για τις φυλακές Κορυδαλλού όπου και κρατείται.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης Αλέξης Κούγιας δεν ήταν μαζί της το πρωί, ενώ μιλώντας χθες στην εκπομπή LIVE NEWS έδωσε μία γεύση για το τι γραμμή θα ακολουθήσει.

Η πλευρά Πισπιρίγκου έχει αποφασίσει να σηκώσει τους τόνους κατά δημοσιογράφων αλλά και αστυνομικών που πήραν μέρος στην έρευνα, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει και γιατροί με βάση τα πορίσματα των οποίων η μητέρα των τριών κοριτσιών βρίσκεται σήμερα στη φυλακή.

Από το καλοκαίρι βρέθηκε κατηγορούμενη για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών Μαλένας και Ίριδας μετά το συμπέρασμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια πως τα παιδιά δολοφονήθηκαν με τους θανάτους όπως προέκυψε μετά από αξιολόγηση όλων των στοιχείων, να έχουν προέλθει από ασφυξία.

Η υπερασπιστική γραμμή

Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για εκπλήξεις, καθώς όπως δήλωσε στο MEGA οι τεχνικοί σύμβουλοι που εργάζονται για την 34χρονη θα αποδομίσουν το πόρισμα των ιατροδικαστών, για τους οποίους δε δήλωσε πως αυτοδιορίστηκαν στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας υποστηρίζει πως πρόκειται για δικαστική πλάνη με θύμα την Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και πως δημοσιογράφοι και τηλεοπτικές εκπομπές υπαγόρευαν και επηρέαζαν τις κινήσεις της αστυνομίας.

Ο θάνατος της Ίριδας αρχικά αποδόθηκε σε αγενεσία φλεβόκομβου, μία σπάνια καρδιολογική πάθηση, με το τελικό πόρισμα να αναφέρεται ξεκάθαρα σε δολοφονία, ενώ ο γνωστός ποινικολόγος τονίζει πως υπάρχει παρασκήνιο το οποίο και έβλαψε την πελάτισσά του.

Οι συνεχόμενες αναβολές

Το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ενώ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας τόσο με τον δικηγόρο της όσο και με την μητέρα και την αδελφή της που δεν έχουν σταματήσει να την επισκέπτονται στις φυλακές.

Εφτά μήνες έχουν περάσει από την προφυλάκισή της για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ προσεχώς αναμένεται να προσδιοριστεί η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Σχετικά με τον λόγο των συνεχόμενων αναβολών στην απολογία της 34χρονης, αυτές οφείλονται στις τεχνικές μελέτες που ετοιμάζονται για να αντικρούσουν τα πορίσματα των ιατροδικαστών, που μιλούν για δολοφονίες των τριών παιδιών.

Να σημειωθεί εδώ πως 50 διαφορετικοί γιατροί και νοσηλευτές διαφορετικών νοσοκομείων που έχουν καταθέσει στις δικαστικές Αρχές υποστηρίζουν το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας των τριών παιδιών.

Γρηγόρης Λέων: Η αστυνομία δεν ορίζει ποιος θα κάνει τη νεκροτομή

Σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας στην εκπομπή του MEGA LIVE NEWS μίλησε νωρίτερα ο ιατροδικαστής και Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Ο κ. Λέων σχολιάζοντας του ισχυρισμούς του Αλέξη Κούγια για τον αυτοδιορισμό των δύο ιατροδικαστών είπε χαρακτηριστικά «Λυπάμαι που αναγκάζομαι να εξηγώ διαδικασίες που έμπειροι ποινικολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά».

Στη συνέχεια προχώρησε σε επεξήγηση της διαδικασίας λέγοντας ότι: «Η κάθε εντολή που δίνεται προς την ιατροδικαστική υπηρεσία απευθύνεται στον προϊστάμενό της. Η αστυνομία δεν ορίζει το όνομα αυτού που θα κάνει την νεκροτομή».

Επιπλέον ο κ. Λέων τόνισε: «Υπάρχει μία και μόνο επιστημονική άποψη, προφανώς θα πρέπει να κληθούν οι άλλοι γιατροί να τις αντικρούσουν».