ρόδος-ζευγάρι-που-διοχέτευε-στην-αγορ-185652
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.09.2018 | 14:18

Ρόδος: Ζευγάρι που διοχέτευε στην αγορά «μαϊμούδες» ξεσκέπασε το ΣΔΟΕ

Ατομική επιχείρηση με «μαϊμούδες» επώνυμων ενδυμάτων και παπουτσιών, που διατηρούσε ένα ζευγάρι στη Ρόδο, εντόπισε το ΣΔΟΕ.

Το εργαστήριο, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, εντοπίστηκε σε τριώροφο κτίριο με επιπλέον επέκταση σε παράπλευρη αποθήκη.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης συνελήφθη αλλά διαφεύγει τη σύλληψη η σύζυγός του.

Τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ κατέσχεσαν τον εξοπλισμό του εργαστηρίου, δηλαδή:

– 318.720 τεμάχια διαφόρων προϊόντων (ενδύματα, τσάντες κ.λ.π.), επί των οποίων θα τοποθετούνταν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών

– 120.450 τεμάχια πλαστών σημάτων επώνυμων εταιρειών

– 14.653 τεμάχια διαφόρων προϊόντων (ενδύματα, τσάντες κ.λ.π.), επί των οποίων είχαν ήδη τοποθετηθεί πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών (απομιμητικά προϊόντα)

– 9 μηχανήματα εκτύπωσης και επικόλλησης σημάτων (στάμπες)

– 5 μηχανήματα κοπής και ραφής σημάτων και σχεδίων

Από την πώληση των απομιμητικών προϊόντων, το ζευγάρι, θα αποκόμιζε παράνομο περιουσιακό όφελος ίσο με το ποσό των 204.223 ευρώ (με βάση τις αναγραφόμενες τιμές πώλησης σε αυτά).

Επιπλέον, θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 990.536 ευρώ από τα λοιπά προϊόντα (ενδύματα, τσάντες κ.λ.π.) που δεν έφεραν κανένα σήμα ή στάμπα, δηλαδή συνολικό ποσό άνω του 1.194.759 ευρώ.

Το ΣΔΟΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ο εντοπισμός του εργαστηρίου αποτελεί άλλο ένα σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές.