ρόδος-βρέθηκε-δουλειά-για-τη-μητέρα-τη-752440
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.06.2020 | 12:08

Ρόδος: Βρέθηκε δουλειά για τη μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η ιστορία της 9χρονης από τη Ρόδο, που λιποθύμησε από την πείνα ενώ περίμενε με τη μαμά της σε φούρνο του νησιού.

Με παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Σταμάτη βρέθηκε εργασία για την γυναίκα και μάλιστα τηλεργασία ώστε να έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται μαζί με τα παιδιά της.

Η μητέρα της 9χρονης εργαζόταν στον τομέα του τουρισμού, έναν κλάδο που χτύπησε σφόδρα η πανδημία του κορονοϊού, αφήνοντας αρκετό κόσμο στην ανεργία.

«Έρχονται άνθρωποι έξω από το εργατικό κέντρο της Ρόδου για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους… Μου θυμίζει κατοχή η κατάσταση. Η Ρόδος είναι μία πόλη νεκρή. Δεν κινείται τίποτα έξω. Ειδικά το βράδυ είναι όλα νεκρά» είπε τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάσης Σταμούλης.

Η μητέρα, μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού είπε χθες (25.06) μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Από εδώ και πέρα πολλά παιδάκια θα λιποθυμήσουν, όχι μόνο το δικό μου» τόνισε και αποκάλυψε τι της είπε η κόρη της μετά το επεισόδιο: «Έπρεπε να λιποθυμήσω για να γίνει κάτι;». Και πρόσθεσε: «Όταν πληρώνομαι φροντίζω να γεμίζω τα ντουλάπια μου. Κάποια στιγμή όμως αυτά τελειώνουν. Τώρα θα τρώμε πέτρες».

Όπως είπε, ενώ πέρσι με τον μισθό των 1.000 ευρώ μπορούσε να ζήσει τα δυο παιδιά της, τώρα παίρνει το επίδομα για τα παιδιά, 168 ευρώ για δυο μήνες, καθώς μετά τη δίμηνη παράταση τελείωσε και το επίδομα ανεργίας.