ρόδος-τον-έψαχναν-δυο-χρόνια-για-να-εκτ-591752
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.07.2019 | 12:53

Ρόδος: Τον έψαχναν δυο χρόνια για να εκτίσει ποινή 24 ετών

Ανέμελες διακοπές στη Ρόδο έκανε ένας 51χρονος αλλοδαπός διακινητής μη νόμιμων μεταναστών, παρ’ όλο που εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 24 ετών και χρηματική ποινή 28.000 ευρώ!

Ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για σύσταση και συμμορία και διευκόλυνση παράνομης διαμονής αλλοδαπών από κοινού εκ κερδοσκοπίας, αδικήματα τα οποία είχε διαπράξει το 2017 στη Θεσσαλονίκη. Μετά την σύλληψή του από αστυνομικούς της Ασφαλείας, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου που διέταξε τον εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Το δρομολόγιο για την φυλακή ακολούθησε με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου και ένας 55χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας στο Αγρίνιο, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Γ΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Με αυτήν, διατηρείται σε ισχύ βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας βάσει του οποίου του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών για ψευδείς βεβαιώσεις συνολικού ύψους 73.000 ευρώ.

Ένταλμα σύλληψης για απάτες που είχε εκδοθεί από την ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Έδεσσας εκκρεμούσε σε βάρος ενός 54χρονου Έλληνα που συνελήφθη σε περιοχή της Έδεσσας από αστυνομικούς της Ασφάλειας και διατάχθηκε η κράτησή του ώσπου να απολογηθεί.