ρόδος-στη-φυλακή-32χρονος-για-απόπειρα-709051
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.12.2021 | 19:07

Ρόδος: Στη φυλακή 32χρονος για απόπειρα δολοφονίας γείτονά του

Ρόδος: Μια σοβαρή υπόθεση έγινε γνωστή από τη Ρόδο, καθώς ένας 32χρονος από το νησί καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος 34χρονου γείτονά του.

Σύμφωνα με τη rodiaki, το δικαστήριο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία τον 32χρονο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ομόφωνα για τα αδικήματα της οπλοφορίας και οπλοχρησίας και, αφού του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και 8 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου. Όπως αναφέρει το βούλευμα, το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου του 2017 στην Παλιά Πόλη της Ρόδου. Οι δύο άνδρες φέρεται να είχαν χρόνια έχθρα και αντιδικία. Εκείνο το βράδυ, ο 32χρονος μετέβη έξω από το μπαρ όπου ο 34χρονος εργαζόταν, ενώ λέγεται ότι τον προκάλεσε σε καυγά. Όταν οι δύο τους ήρθαν στα χέρια ο 32χρονος, έβγαλε από τα ρούχα του ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι συνολικού μήκους 15,5 εκατοστών και μήκους λάμας 6,5 εκατοστών και επέφερε τραύμα στον 34χρονο σε σημείο κοντά στην καρωτίδα.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο κατηγορούμενος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Μετά την απολογία του ο 32χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ.