ρόδος-πίτα-μπιφτέκι-απ-όλα-και-με-λίγ-7302
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.09.2017 | 19:45

Ρόδος: Πίτα μπιφτέκι απ’ όλα και με λίγη… ηρωίνη

Πίτα με μπιφτέκι και μάλιστα … γεμιστό με 1,4 γραμμάρια ηρωίνης, πήγε να παραδώσει 28χρονος Ροδίτης σε 28χρονο Λετονό, κρατούμενο στα κρατητήρια της Ρόδου!

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10.30 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο 28χρονων και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους!

Πιο συγκεκριμένα, ο 28χρονος Ροδίτης μετέβη στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου και ζήτησε να παραδώσει στον αλλοδαπό κρατούμενο μία σακούλα, ισχυριζόμενος ότι μετέφερε φαγητό που του είχαν παραγγείλλει.

Σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι η σακούλα περιείχε μία πίτα με μπιφτέκι και μέσα σε αυτή μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με 1,4 γραμ. ηρωίνης!

Η πίτα κατασχέθηκε ενώ οι δύο 28χρονοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε Αστυνομικό Τμήμα.

Χθες το μεσημέρι οι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους, προσήχθησαν στην ανακρίτρια Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.

Πηγές αναφέρουν ότι ο 28χρονος Ροδίτης παραδέχτηκε ότι γνώριζε για τα ναρκωτικά που είχε η πίτα, τα οποία του ζήτησαν να την μεταφέρει στα κρατητήρια. Ο 28χρονος δήλωσε επίσης τοξικομανής.

Σε ότι αφορά τον αλλοδαπό από τη Λετονία, τόνισε πως ουδεμία σχέση ή γνώση έχει αναφορικά με την υπόθεση και έμαθε για τα ναρκωτικά μετά τον έλεγχο των αστυνομικών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, και οι δύο αφέθησαν ελεύθεροι, ο μεν Λετονός χωρίς όρους για αυτή την υπόθεση (κρατείται για άλλη) και ο 28χρονος Ροδίτης με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1500 ευρώ.

Πηγή: Η Ροδιακή