ρόδος-πανικός-από-υδροστρόβιλο-βίντε-833908
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.10.2020 | 10:26

Ρόδος: Πανικός από υδροστρόβιλο (βίντεο)

Υδροστρόβιλοι έκαναν την εμφάνισή τους στην Ρόδο με κατοίκους να καταγράφουν στα κινητά τους τις εντυπωσιακές εικόνες.

Ο ιδιοκτήτης ταβέρνας, Κώστας Φιλίππου, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων. Όταν αντιλήφθηκε ότι ο υδροστρόβιλος έρχεται προς το μέρος του, ζήτησε από τους τουρίστες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να εισέλθουν στο κατάστημα για να προστατευθούν.

Ο υδροστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι, οι οποίοι βέβαια δεν πέρασαν από το ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Κοινότητας Αφάντου κ. Γιώργος Μπακίρης, «σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο καταγράφονταν ταυτόχρονα μέχρι και τέσσερις υδροστρόβιλοι, κάποιοι εκ των οποίων έφθασαν μέχρι και τα μέσα της οδού Ευκαλύπτων προκαλώντας ζημιές σε επιχειρήσεις».

Συγκεκριμένα, σε μία καφετέρια επί της οδού έσπασαν κιόσκια, τραπεζοκαθίσματα και άλλα αντικείμενα που είχε ο επιχειρηματίας στον αύλειο χώρο του καταστήματος, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου όπου οι υδροστρόβιλοι «σήκωσαν» στον αέρα μέχρι και πλωτά σκάφη που ήταν στη ξηρά μεταφέροντάς τα αρκετά μέτρα παραπέρα.

Πλέον, τα πράγματα έχουν ηρεμήσει στο νησί της Ρόδου.