ρόδος-μυστήριο-πίσω-από-ληστεία-σε-κομ-323669
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.04.2018 | 10:48

Ρόδος: Μυστήριο πίσω από ληστεία σε κομμωτήριο

Σε γρίφο εξελίσσεται η ληστεία με πυροβολισμό που έγινε το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα σε ένα κομμωτήριο στην πόλη της Ρόδου, με στόχο το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες που το μαγαζί γινόταν στόχος, καθώς πυροβολισμούς είχε δεχθεί και ένας εκ των συνιδιοκτητών!

Οι δυο άγνωστοι κουκουλοφόροι που ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τον 33χρονο Αλβανό κομμωτή, τον έδεσαν σε μια καρέκλα, πυροβόλησαν για εκφοβισμό σε μια ντουλάπα και παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο από το οποίο άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και τιμαλφή. Στη συνέχεια, άρπαξαν το πορτοφόλι του που είχε μέσα 1.000 ευρώ και άλλα 300 ευρώ από το ταμείο και έσπευσαν να εξαφνιστούν. Το θύμα υπέστη ισχυρό σοκ και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας εκτιμούν ότι οι ήταν οι ίδιοι που είχαν πυροβολήσει και τον 27χρονο ομοεθνή του συνιδιοκτήτη στις 16 Ιανουαρίου. Τότε, ο 27χρονος αλλοδαπός είχε μόλις κλείσει το κομμωτήριο και είχε μπει στο αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο σε μικρή απόσταση, όταν ένας άγνωστος πυροβόλησε εναντίον του με πιστόλι τύπου Mακάροφ των 9 mm. Η σφαίρα έσπασε το παρμπρίζ και σφηνώθηκε κοντά στο κάθισμα του συνοδηγού χωρίς να τον τραυματίσει. Το παρ’ ολίγον θύμα υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για ποιον λόγο δέχθηκε επίθεση και ότι δεν είχε δεχθεί ποτέ απειλές.

Το βλήμα από την τελευταία επίθεση, που βρέθηκε στη ντουλάπα του κομμωτηρίου, εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να συγκριθεί με αυτό από την προηγούμενη επίθεση και να εξακριβωθεί αν προέρχεται από το ίδιο όπλο. Στο μεταξύ, οι άνδρες της Ασφαλείας εξετάζουν πλάνα από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προσπαθώντας να ταυτοποιήσουν τους δράστες που έχουν στοχοποιήσει το κομμωτήριο και να λύσουν το μυστήριο.