ρόδος-μετανάστες-διακινητές-προσπάθ-1041787
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.07.2022 | 14:22

Ρόδος: Μετανάστες διακινητές προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του λιμενικού

Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών, με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών, ηλικίας 21, 22, 37 και 24 ετών, προχώρησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, ενώ προηγήθηκε καταδίωξη από το Λιμενικό, του σκάφους που επέβαιναν.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το μεσημέρι της Πέμπτης, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή, ότι ιστιοφόρο σκάφος αποβίβαζε μέσα στη θάλασσα, στην περιοχή «Αφάντου» της Ρόδου, πέντε άτομα. Άμεσα στο σημείο πήγε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, όπου εντόπισε το ιστιοφόρο, το οποίο την ώρα εκείνη προσπάθησε να διαφύγει προς τα απέναντι τουρκικά παράλια. Το σκάφος του Λιμενικού προχώρησε αρχικά σε χρήση ηχητικών σημάτων, προκειμένου να ακινητοποιηθεί το ιστιοφόρο, με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ στη συνέχεια ο κυβερνήτης του πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, προσπαθώντας να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και το ιστιοφόρο ακινητοποιήθηκε.

Στο σκάφος επέβαιναν δύο από τους τέσσερις αλλοδαπούς, που κατηγορούνται ως διακινητές, ενώ ο 37χρονος συνόδευε τους πέντε μετανάστες και ο 24χρονος εντοπίστηκε στην περιοχή, καθώς προσπαθούσε να διευκολύνει την είσοδο και τη διαμονή τους στη χώρα. Σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος έφερε δελτίο αιτούντος ασύλου, αμφιβόλου γνησιότητας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.