ρόδος-ελεύθερος-o-αστυνομικός-που-κατη-433650
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.03.2018 | 15:08

Ρόδος: Ελεύθερος o αστυνομικός που κατηγορήθηκε για παθητική δωροδοκία

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου πέρασαν χθες διαδοχικά αστυνομικός που κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος καθώς και άλλα τρία άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.

Πρόκειται για έναν λογιστή, καθώς και την ιδιοκτήτρια αλλά και τον σύζυγό της, υπεύθυνο λειτουργίας παραδοσιακού καφενείου στην πόλη της Ρόδου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο μεν λογιστής φέρεται να δήλωσε δελτία ΠΡΟΠΟ στη δήλωση του αστυνομικού και το ζευγάρι με το παραδοσιακό καφενείο φέρεται να του έδωσε χρήματα προκειμένου να τύχει η επιχείρηση τους «ευνοϊκής μεταχείρισης».

Πάντως όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και μάλιστα οι ιδιοκτήτες του καφενείου επεσήμαναν μεταξύ άλλων πως όχι μόνο δεν είχαν καλές σχέσεις με τον αστυνομικό, αλλά αντίθετα ήταν αυτός που «τους κυνηγούσε».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν στις απολογίες τους και οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα όλοι οι εμπλεκόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ο αστυνομικός και ο λογιστής χωρίς όρους και το ζευγάρι με το παραδοσιακό καφενείο με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν για το ζευγάρι ο κ. Μανώλης Κουτσούκος και για τον λογιστή ο κ. Στέργος Λεβέντης.