ρόδος-33χρονος-σκηνοθέτησε-ληστεία-και-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.04.2018 | 18:28

Ρόδος: 33χρονος σκηνοθέτησε ληστεία και «φύτεψε» ναρκωτικά σε συνεργάτη του

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας του συνεταίρου του και για σκηνοθεσία ληστείας σε βάρος του, καθώς και για τοποθέτηση ναρκωτικών σε κατοικία συνιδιοκτητών της εταιρείας, κατηγορείται 33χρονος στη Ρόδο.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου προχώρησε στην σύλληψη τριών ατόμων για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας.

Συλληφθέντες είναι ένας 33χρονος και δυο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας, προμήθειας ναρκωτικών, οπλοχρησίας, ψευδορκίας και απειλής.

Ο 33χρονος σχεδίασε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος συνεταίρου του, «σκηνοθέτησε» ληστεία σε βάρος του και τοποθέτησε ποσότητες ναρκωτικών και εξαρτήματα όπλου σε κατοικία συνιδιοκτητών του σε εταιρία.

Ο 33χρονος, τον περασμένο Ιανουάριο, αφού σχεδίασε και «παρήγγειλε» την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 27χρονου συνέταιρου του, προμήθευσε – για το σκοπό αυτό – τους συνεργούς του με πιστόλι και σιγαστήρα.

Την 15η Ιανουαρίου ο συνεργός του (28χρονος υπήκοος Αλβανίας), με το πιστόλι πυροβόλησε, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, κατά του 27χρονου, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, χωρίς να πετύχει το σκοπό του, καθώς το όπλο υπέστη εμπλοκή.

Οι κατηγορούμενοι σε προηγούμενο χρονικό σημείο είχαν προβεί σε τηλεφωνικές απειλές προς τον 27χρονο και δολιοφθορά του οχήματος που χρησιμοποιούσε.

Στη συνέχεια με τη βοήθεια των συνεργών του, ο 33χρονος «σκηνοθέτησε» ένοπλη σε βάρος του ληστεία, καταγγέλλοντας ψευδώς, ότι στις 9 Απριλίου άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα χαρακτηριστικά τον ακινητοποίησαν, με την απειλή όπλου, μέσα σε επαγγελματικό του χώρο και αφού παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν το περιεχόμενο, διέφυγαν πυροβολώντας για εκφοβισμό.

Ο 33χρονος προμηθεύτηκε μισό κιλό ακατέργαστη κάνναβη, ποσότητα κοκαΐνης και γεμιστήρα πολεμικού όπλου, τα οποία τοποθέτησε («φύτεψε») στην κατοικία των δυο συνεταίρων του, για να τους ενοχοποιήσει.

Οι δράστες προσήχθησαν χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου και εξεταζόμενοι αποδέχτηκαν σταδιακά και περιέγραψαν με λεπτομέρεια τις πράξεις τους.

Από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των εγκληματικών πράξεων και στις κατοικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

• κάνναβη βάρους 504 γραμμαρίων,

• κοκαΐνη βάρους 47,5 γραμμαρίων,

• πιστόλι με γεμιστήρα,

• γεμιστήρα πολεμικού όπλου με 21 φυσίγγια,

• αυτοσχέδιος μεταλλικός λοστός με χειρολαβή,

• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσυκλέτα,

• ηλεκτρικό τρυπάνι,

• 10 κινητά τηλέφωνα και 2 υπολογιστές αφής, και

• το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.