ροδόπη-πλημμυρικά-φαινόμενα-απειλού-1060092
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.12.2022 | 10:35

Ροδόπη: Πλημμυρικά φαινόμενα απειλούν και πάλι καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε Κρωβύλη, Διώνη και Μέστη

Τον κίνδυνο να σημειωθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα, όμοια με τα περσινά επισημαίνουν κάτοικοι των οικισμών Διώνης, Κρωβύλης, Σαλμώνης, Βένας και Μέσης στη Ροδόπη.

Όπως τονίζουν, παραπόταμος του ποταμού Λίσσου, που ξεκινά από το ύψος της Βέννας και καταλήγει στη Μέστη -μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων- “στέκεται” και πάλι απειλητικός για περισσότερα από 2.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, τόσα είχαν πλημμυρίσει πέρσι.

«Το ανάχωμα στο σημείο μεταξύ της Κρωβύλης και της Διώνης κάθε χρόνο υποχωρεί με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν εκτάσεις γης και να παρασύρεται ακόμη και αγροτικός εξοπλισμός» ανέφερε σήμερα Δευτέρα 12-12-2022 στο www.ertnews.gr ο κος Αναστάσιος Ντόγκας, αιρετός κάτοικος της περιοχής προσθέτοντας ότι «κάθε χρόνο είμαστε στο ίδιο έργο θεατές».

Με νωπές ακόμη τις περσινές καταστροφές οι κάτοικοι της περιοχής, αγρότες στην πλειοψηφία τους, αγωνιούν ζητούν τη συνέχιση με εντατικούς ρυθμούς των εργασιών διαπλάτυνσης, καθαρισμού κι ενίσχυσης των αναχωμάτων που ξεκίνησαν σημειώνοντας με νόημα ότι σχεδόν στο σύνολό του ο παραπόταμος αυτός έχει να καθαριστεί σαράντα (40) χρόνια.