τροχαίο-στη-βουλή-ξεκίνησε-η-διαδικασ-885909
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.03.2021 | 09:30

Τροχαίο στη Βουλή: Ξεκίνησε η διαδικασία δωρεάς των οργάνων του 23χρονου Ιάσωνα

Τη ζωή σε άλλους ανθρώπους αποφάσισε να δώσει η οικογένεια του 23χρονου Ιάσωνα, που έπεσε θύμα τροχαίου έξω από τη Βουλή, δωρίζοντας τα όργανά του.

Ο 23χρονος Ιάσωνας από την πρώτη στιγμή του τροχαίου έξω από τη Βουλή, όταν ο αστυνομικός – οδηγός του αυτοκινήτου ασφαλείας της Ντόρας Μπακογιάννη έστριψε παρανόμως αριστερά από τη Βασιλίσσης Σοφίας για να μπει στο κοινοβούλιο, είχε κριθεί κλινικά νεκρός. Και η οικογένεια του, σε ένα μεγαλείο ψυχής, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του.

Η διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων του ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης καθώς χειρουργική ομάδα από το Λαϊκό νοσοκομείο ανέλαβε την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος. Δυο χειρουργικές ομάδες από το Ωνάσειο θα αφαιρέσουν την καρδιά και τους πνεύμονές του.

Αυτό που έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό είναι πως τα νεφρά του 23χρονου θα «ταξιδέψουν» στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευσή τους σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Σε εγκαυματίες θα δοθεί το δέρμα του, ενώ για μεταμόσχευση θα δοθούν και τα μάτια του.

«Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν», είπε πει η μητέρα του, μιλώντας πριν από μερικές μέρες στον ALPHA, αποκαλύπτοντας την απόφαση της οικογένειας να δώσει ζωή μέσα από το θάνατο του παλικαριού της.