Ριζ. Κίνηση Βάρης: Απαιτούμε τη διεξοδική διερεύνηση του περιβαλλοντικού εγκλήματος

«Η βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και η μεγάλη οικολογική καταστροφή που επέφερε στον Σαρωνικό αναδεικνύει ότι ακόμα και ένα τέτοιο περιστατικό περιορισμένης αρχικά έκτασης μπορεί να πληγώσει (ελπίζουμε όχι ανεπανόρθωτα) τις ακτές ευρύτερα και το ευαίσθητο θαλάσσιο και παράκτιο οικοσύστημα», σημειώνει η Ριζοσπαστική Κίνηση Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Απαιτούμε την άμεση και διεξοδική διερεύνηση του περιβαλλοντικού εγκλήματος, την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, τον καταλογισμό στην πλοιοκτήτρια εταιρία του κόστους αποκατάστασης της ζημιάς. Απαιτούμε ακόμα την πλήρη διερεύνηση και την τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών για τα αίτια και τις επιπτώσεις.

Σήμερα προτεραιότητά μας είναι η αντιμετώπιση της καταστροφής. Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν με όλες τους τις δυνάμεις στις προσπάθειες των συνεργείων του δήμου και των εθελοντών για τον καθαρισμό των παραλιών μας.

Αύριο πρέπει να επανεξετάσουμε τις ανεπάρκειες του σχεδιασμού πρόληψης ατυχημάτων και έγκαιρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης τους. Το αν είμαστε τελικά έτοιμοι, κοινωνικά, νομικά, επιχειρησιακά να προστατέψουμε τον θαλάσσιο πλούτο της χώρας μας, την υγεία των πολιτών της αλλά και την εξαρτημένη από τον τουρισμό οικονομία της.»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, ΕΥΘΥΝΕΣ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΡΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!