ριχάρδος-την-απαλλαγή-του-προτείνει-η-562289
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.10.2019 | 14:37

Ριχάρδος: Την απαλλαγή του προτείνει η νέα εισαγγελική πρόταση

Σε νεα φαση μπαινει η πολυκροτη υποθεση Ριχαρδου μετα την εισαγγελικη προταση η οποια υπεβληθη στο Συμβουλιο Πλημμελειοδικων και αναμενεται να εξεταστει μεσα στις επομενες ημερες απο το δικαστικο συμβουλιο και προτεινει την απαλλαγη του γνωστου τηλεοπτικου ενεχυροδανειστη.

«Με σημερινή Πρότασή του, ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, πρότεινε προς το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών, να μην γίνει καμία κατηγορία κατά του εντολέα μας, κ. Αλεξάνδρου – Ριχάρδου Μυλωνά, τόσο για λαθρεμπορία, όσο και για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματικές δραστηριότητες.

Οπως τονίσαμε από την πρώτη μέρα, που ο κ. Μυλωνάς βρέθηκε αδίκως κατηγορούμενος, για μια σειρά αδικημάτων που δεν υφίσταντο, νομικά και ουσιαστικά, ήμασταν σίγουροι ότι, τελικώς, ο Νόμος θα εφαρμοσθεί και θα αποδειχθεί ότι καμία παράνομη πράξη δεν τελέστηκε. Ο κ. Μυλωνάς, ένας αυτοδημιούργητος έντιμος επιχειρηματίας, διασύρθηκε κα ταλαιπωρήθηκε,

επειδή κάποιοι δεν γώριζαν τα αυτονόητα.. Πάντοτε, όμως, η Δικαιοσύνη αποδίδεται και οι Δικαστές στέκονται στο ύψος των περιστάσεων»τονιζει μιλωντας στο protothema.gr o δικηγορος του κ. Πετρος Πανταζης.

Υπενθυμιζεται οτι τον περασμενο Δεκεμβριο, η Ασφαλεια, ειχε ανακοινωσει μια μεγαλη υποθεση λαθρεμποριας χρυσου κατηγορωντας και τον γνωστο ενεχειροδανειστη ο οποιος μαλιστα συνεληφθη και προφυλακιστηκε για να αποφυλακιστει στις 13 Δεκεμβριου. Την υποθεση ειχε σπευσει να ανακοινωσει ο ιδιος ο τοτε πρωθυπουργος Αλεξης Τσίπρας απο το βημα της βουλης.

Ωστοσο ολη η ιστορια απεδειχθη φιασκο καθως συμφωνα με εγγραφο της ΑΑΔΕ δεν συντρεχει περιπτωση λαθρεμποριας χρυσου καθως δεν προβλεπεται η καταβολη δασμων για εξαγωγες χρυσου στην Τουρκια.