ρεβεγιόν-με-rapid-test-και-για-εμβολιασμένους-972716
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.12.2021 | 00:12

Ρεβεγιόν με rapid test και για εμβολιασμένους -Σήμερα οι ανακοινώσεις

Επιβεβαιώνεται η πληροφορία που είχε δημοσιεύσει χθες το πρωί η aftodioikisi.gr για Ρεβεγιόν με rapid  test, που θα είναι υποχρεωτικό και για εμβολιασμένους. Μάλιστα, οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα Τρίτη από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, μετά τις συνεδριάσεις στις 10 το πρωί, της υποεπιτροπής επιδημιολόγων και στη 1 το μεσημέρι της ολομέλειας της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Νωρίτερα ο Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σχετικά με το να γίνεται τεστ και για τους εμβολιασμένους στο ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς. Μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το… τοπίο, αναφορικά με τυχόν έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό που θα ληφθούν για τις ημέρες των γιορτών, μετά τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής επιστημόνων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” στο MEGA, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει δεκτή η εισήγηση των επιστημόνων για την υποχρεωτικότητα του rapid test στην εστίαση και για τους εμβολιασμένους, αλλά μόνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

“Εξετάζουμε αυτό το έκτακτο και προσωρινό μέτρο”

“Παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον. Λένε ότι πρόκειται για μία μετάλλαξη που θα έρθει στη χώρα μας. Όσο περισσότερο καθυστερήσουμε τη διασπορά της τόσο καλύτερα θα είναι”, είπε αρχικά.

Και συνέχισε: “Εξετάζουμε αυτό το έκτακτο και προσωρινό μέτρο, γιατί χρειαζόμαστε την εξασφάλιση ότι δεν θα νοσεί ο διπλανός μας, μέσα στον κλειστό χώρο που θα βρεθούμε. Θα γίνει για τη μέγιστη προστασία του ίδιου και των γύρω του”.