Ρέθυμνο: Μία γυναίκα-"φάντασμα" περιπλανιέται στους δρόμους - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
22
Μάι
Back

Ρέθυμνο: Μία γυναίκα-“φάντασμα” περιπλανιέται στους δρόμους

Μία γυναίκα-«φάντασμα», έχει εμφανιστεί και περιπλανιέται τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους του Ρεθύμνου.

Η γυναίκα έχει ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, ενώ κινητοποίησε και τις υπηρεσίες του δήμου.

Πολλοί κάτοικοι του Ρεθύμνου εκφράζουν στις δομές του δήμου την ανησυχία και το ανθρώπινο ενδιαφέρον τους. Ρωτάνε επίσης, εάν και με ποιο τρόπο θα μπορούσαν, ειδικά αυτές τις άγιες μέρες που διανύουμε, να προσφέρουν τη βοήθεια τους σε αυτή τη γυναίκα.

Από την πλευρά του, το γραφείο τύπου του δήμου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στους πολίτες για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται «για άστεγη γυναίκα που συναντάται να περιπλανιέται σε δρόμους του Ρεθύμνου» αλλά «η κύρια αρνήθηκε να συνεργαστεί με την Υπηρεσία και να τύχει βοήθειας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με αφορμή τη δικαιολογημένη απορία και ανησυχία που εκδήλωσαν ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες για την άστεγη κυρία που συναντάται να περιπλανιέται σε δρόμους του Ρεθύμνου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

Πρόκειται για μία συνάνθρωπό μας αλλοδαπή, η οποία εμφανίζεται στο Ρέθυμνο κατά διαστήματα. Την έχει ήδη προσεγγίσει 3 φορές εκπρόσωπος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνης, ο οποίος της πρότεινε να τη συνοδεύσει στην Υπηρεσία για να της παρασχεθεί βοήθεια ( δυνατότητα χορήγησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, εξασφάλιση φαγητού από τη δομή του Συσσιτίου Απόρων, παροχή προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α.).

Η κύρια αρνήθηκε να συνεργαστεί με την Υπηρεσία και να τύχει βοήθειας.

Παράλληλα σε επικοινωνίες της Υπηρεσίας μας με άλλους φορείς της πόλης, ενημερωθήκαμε, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι γνωστό από το παρελθόν στις υπηρεσίες και είναι δύσκολη έως αδύνατη η συνεργασία μαζί της.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορούν να αναφερθούν επειδή εμπίπτουν στη σφαίρα του απορρήτου των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Αν και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, ότι χρήζει βοήθειας από ιατρικές υπηρεσίες, λύση μπορεί να δοθεί μόνον εάν δεχθεί η ίδια η κυρία να συνεργαστεί.

Σε διαφορετική περίπτωση, δεν νομιμοποιείται κανένας φορέας ή Υπηρεσία να της επιβάλλει χωρίς τη θέλησή της οποιαδήποτε οργανωμένη και συστηματική βοήθεια.

Πηγή: nea kriti

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!