ρεπορτάζ-στον-πειραιά-γύρισαν-μπούμε-914419
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.06.2021 | 09:47

Ρεπορτάζ στον Πειραιά γύρισαν μπούμερανγκ: “Καλά κάνουν και απεργούν, μαζί τους είμαστε”

Που’ναι ο αγανακτισμένος πολίτης; Ψάξε, ψάξε, δεν θα τον βρεις… Το πρωί της Τετάρτης τα κανάλια έστειλαν ρεπόρτερ τους στον Πειραιά για επιτόπια ανταπόκριση από την απεργία, ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά…

Μπορεί οι ερωτήσεις να είχαν να κάνουν με την “ταλαιπωρία” από την αλλαγή των εισιτηρίων και την αναβολή των ταξιδιών, ωστόσο οι πολίτες απέδωσαν την ευθύνη εκεί που πρέπει να εδράζει. Δηλαδή, στις πλοιοκτήτριες εταιρίες και όχι τους απεργούς, για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

“Είχαμε κλείσει, η εταιρεία δεν παίρνει καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι θα γίνει κανονικά το δρομολόγιο και είμαστε εδώ και περιμένουμε. Καλά κάνουν οι άνρθωποι και κάνουν την απεργία τους και μπράβο τους. Είμαστε εδώ, θέλουμε ενημέρωση, η εταιρεία τίποτα”, κατέθεσε μια κυρία στην κάμερα του ΑΝΤ1, ενώ άλλη είπε στον ΣΚΑΙ:

“Δεν είχαμε ενημερωθεί. Είχαμε πάρει τηλέφωνο, γιατί μάθαμε ότι προκηρύχθηκε απεργία στις 16, αλλά οι πλοιοκτήτριες μας λέγανε ότι τα πλοία θα ταξιδέψουν κανονικά. Εμείς δεν τα βάζουμε με τον κόσμο που κάνει απεργία, τα βάζουμε με τους πλοιοκτήτες που δε μας ενημερώνουν. Μέχρι και τελευταία στιγμή μας έλεγαν ότι θα ταξιδέψουν”.

“Κοιτάξτε, η ταλαιπωρία και το κόστος υπάρχει, γιατί δεν υπάρχουν και συγκοινωνίες σήμερα, αλλά εντάξει, τι να κάνουμε; Εμείς δεν τα έχουμε με τους απεργούς. Γιατί εργαζόμενοι είμαστε όλοι και το νομοσχέδιο είναι σφαγείο”. Γιατί, χωρίς εσένα, γρανάζι δε γυρνά, που λέει και το τραγούδι.

Δείτε τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα, παρακάτω.


Υπενθυμίζουμε πως μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης συνεδρίαζε με τηλεδιάσκεψη το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να επαναπροκηρύξει την 24ωρη απεργία της 16ης Ιουνίου χωρίς τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ, για να μη διαταραχτεί η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μετά την προσφυγή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως έκρινε παράνομη την απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ μέχρι τις 10 το πρωί, σε ο,τι αφορά στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς.

Η ΑΔΕΔΥ εξαίρεσε ωστόσο τους εκπαιδευτικούς και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων από την απεργιακή κινητοποίηση, ενώ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τροποποίησαν τις στάσεις εργασίας.

Απεργία εξήγγειλαν και τα ναυτεργατικά σωματεία αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο από τις 00.01 τα ξημερώματα έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα. Η απεργία κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ωστόσο πραγματοποιήθηκε κανονικά, με τα αποτελέσματα που παρουσιάσαμε παραπάνω.

Οι ναυτεργάτες ξεκίνησαν τη συγκέντρωσή τους από τις 5:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά το κάλεσμα των σωματείων τους να περιφρουρήσουν την κινητοποίηση.

πηγή: news247.gr