ραγκούσης-ο-κ-μητσοτάκης-πρέπει-να-απο-665641
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.10.2019 | 12:47

Ραγκούσης: Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απολογηθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης

«Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απολογηθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και θα απολογείται διαρκώς για αυτό το μεγάλο πισωγύρισμα που προκάλεσε η παρέμβασή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αναφέρομαι σε αυτήν την αλλαγή γραμμής για το πώς θα γίνει το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», για τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Ερωτηθείς για τη θέαση της ταινίας Joker από ανήλικους, ο κ. Ραγκούσης απάντησε ότι «αυτός ο νόμος (σ.σ. ο νόμος για τη σήμανση στις ταινίες) δεν ειναι δικός μου, είναι του υπουργείου Πολιτισμού, επί Γερουλάνου» και συμπλήρωσε πως «με βάση αυτόν τον νόμο δεν προβλεπόταν σε καμία απολύτως περίπτωση αυτό το οποίο έγινε και το οποίο είναι το θέμα, δηλαδή να κληθεί η αστυνομία για να παρέμβει και να πιάσει τους πιτσιρικάδες που έβλεπαν το Joker (σ.σ. την ταινία)».

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, ο νόμος «προέβλεπε και προβλέπει ακόμη, γιατί δεν έχει καταργηθεί, ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού μπορούν να κάνουν ελέγχους στον αιθουσάρχη για το αν ελέγχει ταυτότητα στην είσοδο. Και αν διαπιστώσουν ότι δεν ελέγχει ο αιθουσάρχης, δεν στρέφονται κατά των πιτσιρικάδων, ούτε φωνάζουν την αστυνομία, επιβάλλουν πρόστιμο στον αιθουσάρχη».

«Αυτό που έκανε η Ελληνική Αστυνομία προχθές στους κινηματογράφους της Αθήνας εναντίον των πιτσιρικάδων που βλέπανε το Joker προβλέπεται κατά διαβολική σύμπτωση -αλλά έτσι είναι, η αλήθεια είναι τιμωρός για τους ψεύτες- από Προεδρικό Διάταγμα του πατέρα Μητσοτάκη, είναι Προεδρικό Διάταγμα του 1991, το οποίο δίνει αυτήν τη δυνατότητα στην αστυνομία. Όχι μόνο λένε ψέματα λέγοντας ότι είναι νόμος δικός μου, αλλά λένε τα ψέματα για να αποκρύψουν ότι την πολιτική ευθύνη για αυτό το Προεδρικό Διάταγμα έχει ο πατέρας τους, εννοώ ο πατέρας της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό, δε, το Προεδρικό Διάταγμα που είναι σε ισχύ, δεν τόλμησε και δεν διανοήθηκε καμία κυβέρνηση -εκτός από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με υπουργό τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη- να ενεργοποιήσει. Γι’ αυτό και ενώ υπάρχει από το 1991 δεν είχαμε ξαναζήσει τέτοιο πογκρόμ εισβολής και εφόδων της αστυνομίας μέσα σε κινηματογράφους, για να ελέγξουν την ηλικία των πιτσιρικάδων», τόνισε.

Για τις διαδικασίες ανασυγκρότησης στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ραγκούσης επισήμανε: «Όσον αφορά για τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης και διεύρυνσης που γίνεται αυτήν τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Προοδευτική Συμμαχία, νομίζω ότι τα πρώτα δείγματα γραφής είναι πάρα πολύ θετικά (…) θα σας πω εν πολλοίς και αναμενόμενα γιατί ερχόμαστε με μια ήττα μεν στις εθνικές εκλογές, αλλά με μια ήττα με ένα πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο ποσοστό της τάξης του 32%, το οποίο νομίζω ότι είναι αυτό που στην πραγματικότητα εξηγεί γιατί η βάση εκκίνησης όλης της νέας προσπάθειας που ξεκινάμε είναι μια πάρα πολύ ισχυρή και στέρεη βάση».