ραγίζει-καρδιές-η-μητέρα-της-άτυχης-κα-782379
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.05.2020 | 11:48

Ραγίζει καρδιές η μητέρα της άτυχης Κατερίνας: «Την έχασα μέσα σε ένα τέταρτο (βίντεο)

Για το έγκλημα οικογενειακής βίας που συγκλόνισε τη Σητεία το Μάρτιο του 2019 μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV η μητέρα της δολοφονημένης Κατερίνας Μελάκη που έχασε τη ζωή της από τα χέρια του πατέρα των παιδιών της.

Ο 37χρονος άνδρας κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. «Είμαι ευχαριστημένη, ήθελα να τιμωρηθεί, όπως την βασάνισε μέχρι το τέλος», αναφέρει η τραγική μητέρα. «Δεν έπρεπε να την αφήσω μόνη της» προσθέτει.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν 4 Μαρτίου του 2019 όταν η άτυχη τότε γυναίκα έφυγε για λίγο από την δουλειά της και πήγε στο σπίτι της μητέρας της όπου είχε μετακομίσει για να ετοιμάσει τα παιδιά της για τον γιατρό. Ο εν διαστάσει σύζυγός της μετέβη επίσης στο σπίτι της πεθεράς του. Ο καβγάς μεταξύ τους δεν άργησε να ξεσπάσει.

«Τσακωνόμασταν και εκείνη είπε πως θα μου κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Θόλωσα. Την έπιασα από τον λαιμό. Λιποθύμησε. Πέσαμε μαζί στο πάτωμα. Έπεσα από πάνω της. Δεν κουνιόταν. Την γυρίζω και βλέπω αίματα από τη μύτη και το στόμα. Της πιάνω το χέρι. Της φώναξα Κατερίνα, αλλά δεν… Σκεφτόμουν τι έκανα. Τα παιδιά στον καβγά έκλαιγαν και ήταν δεμένα στο καροτσάκι. Ύστερα όταν η Κατερίνα ήταν κάτω, όχι. Έφυγα από το σπίτι και έκλεισα πίσω μου την πόρτα» περιέγραψε ο 37χρονος συζυγοκτόνος μέσα στην δικαστική αίθουσα, προκαλώντας ανατριχίλα.

«Όλες οι μητέρες να προσέχουν τα παιδιά τους καθώς εγώ μέσα σε ένα τέταρτο την έχασα» είναι το μήνυμα που στέλνει η τραγική μητέρα.