ραγίζει-καρδιές-η-ανάρτηση-του-γιάν-975361
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.07.2022 | 20:15

«Ραγίζει καρδιές» η ανάρτηση του Γιάννη Παπαμιχαήλ, για τα 26 χρόνια από τον θάνατο της Αλίκης!

Στις 23 Ιουλίου του 1996 «έσβησε» για πάντα το χαμόγελο της Αλίκης Βουγιουκλάκη όμως δεν θα σβήσει ποτέ το αστέρι της που συνεχίζει να «μεγαλώνει» γενιές και γενιές.

Αυτό ακριβώς ήθελε να τονίσει ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ο οποίος ανέβασε μία φωτογραφία του προσωπικού φωτογράφου της Αλίκης, του Κλεισθένη με τους δύο γονείς του και έγραψε στη λεζάντα του:

«Λείπετε και οι δυο σας κανείς δε σας ξέχασε, οι νέες γενιές μεγαλώνουν μαζί σας και συνεχίζουν να ονειρεύονται ένα ομορφότερο κόσμο. Αλίκη σαν σήμερα 26 χρόνια μετά το φευγιό σου, θα είσαι για πάντα ένα φαινόμενο που όμοιό του δε θα υπάρξει ποτέ».

Να θυμίσουμε ότι ανήμερα των γενεθλίων της τελέστηκε το μνημόσυνο της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο Α’ νεκροταφείο με ελάχιστους συγγενείς και φίλους να δίνουν το «παρών».

Ανάμεσά τους ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον αδελφό της Αντώνη Βουγιουκλάκη, τη νύφη της και χήρα του Τάκη Βουγιουκλάκη, Έφη Πίκουλα τον ανιψιό της Αλίκης, Αιμίλιο Βουγιουκλάκη, τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, τον Κώστα Βενετσάνο, την Ελένη Ροδά καθώς αλλά και τον Νίκο Φρονιμόπουλο.

Οι τραγικές στιγμές, 26 χρόνια πριν

Μετά από δύο μήνες νοσηλείας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέθανε σε ηλικία 62 ετών, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, από καρκίνο στο ήπαρ (επίσημη αιτία θανάτου ήταν το ηπατικό κώμα, στο οποίο είχε περιπέσει τις τελευταίες ώρες). Ακολούθησε διήμερο λαϊκό προσκύνημα της σορού της στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Η ταφή της πραγματοποιήθηκε την επομένη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και πλήθους κόσμου, που έδωσε στην κηδεία τη μορφή λαϊκού προσκυνήματος.