πάρτι-στο-twitter-για-το-διάγγελμα-μητσοτ-962431
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.11.2021 | 12:55

“Πάρτι” στο twitter για το διάγγελμα Μητσοτάκη (εικόνες)

Μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Θάνος Πλεύρης προχώρησε στην εξειδίκευση των νέων μέτρων. Φυσικά, το μήνυμα του πρωθυπουργού έτυχε των αντίστοιχων σχολίων από τους πολίτες μέσω του Twitter.

Τα καλύτερα Tweets εκ των πολλών

Τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας για τα μέτρα

  1. Οι χώροι προσβάσιμοι σε όλους (φαρμακεία, προμήθεια τροφίμων)
  2.  Μόνο για εμβολιασμένους ή με εργαστηριακό έλεγχο τους ανεμβολίαστους (λιανεμπόριο, ανοικτή χώροι εστίασης, χώροι εργασίας, χώροι λατρείας, κομμωτήρια).  Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30, ενώ θα υπάρξει και αλλαγή ωραρίου στο λιανεμπόριο.
  3. Διασκέδαση σε κλειστούς χώρους που θα είναι μόνο για εμβολιασμένους (κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, σινεμά, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια, γυμναστήρια). Επιπλέον, για την είσοδο των ανηλίκων στους κλειστούς χώρους θα υπάρχει, όπου απαιτείται, σελφ τεστ και όχι εργαστηριακός έλεγχος.
  4. Από τις 13 Δεκεμβρίου όποιος είναι άνω των 60 θα πρέπει να έχει κάνει την τρίτη δόση για να θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος. Συγκεκριμένα, η ενισχυτική δόση θα γίνεται στο 6μηνο, ενώ θα έχουν περιθώριο μέχρι τους 7 μήνες, καθώς μετά θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Πώς θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι

Ο κ. Αναγνωστόπουλος επανέλαβε ότι στους εσωτερικούς χώρους εστίασης μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι, ενώ στους εξωτερικούς μπορούν να κάθονται όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid test).

Στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια, καταστήματα περιποίησης νυχιών κτλ. οι ανεμβολίαστοι πολίτες μπαίνουν με rapid test και οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες με επίδειξη πιστοποιητικού. Σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, κάβες, φαρμακεία και οι ανεμβολίαστοι μπορούν να μπαίνουν χωρίς τεστ, αρκεί να τηρείται ο κανόνας του ενός ατόμου αλλά 9 τ.μ.