πυρκαγιές-155-δασικές-την-τελευταία-εβδ-156476
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.09.2022 | 17:39

Πυρκαγιές: 155 δασικές την τελευταία εβδομάδα – Οριοθετημένη στα Κύθηρα

Συνολικά σε 155 δασικές πυρκαγιές επενέβη την τελευταία εβδομάδα το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και σε 523 αστικές πυρκαγιές και 598 παροχές βοηθείας.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες κατά τις μεσημβρινές ώρες στην περιοχή Αγία Πελαγία Κυθήρων είναι οριοθετημένη και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα, στις 12:10 το μεσημέρι, σε χαμηλή βλάστηση στο Κορωπί Αττικής ελέγχθηκε σε μία ώρα από επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, σήμερα το πρωί, ολοκληρώθηκε η ολονύχτια επιχείρηση μεταφοράς ενός τραυματισμένου ηλικιωμένου από υψόμετρο 2.100 μέτρων στον Όλυμπο.

«Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και καθ όλη τη διάρκεια του έτους, δέχεται εκατοντάδες κλήσεις για κάθε είδους παροχή βοηθείας σε ορειβάτες και πεζοπόρους. Γι’ αυτόν τον λόγο, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να ενημερώνονται σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και να λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας, τα οποία μπορούν να συμβουλευτούν στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός Τζίμα Ραφαέλα, κατά την ενημέρωση από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του ΠΣ.

Η ίδια υπενθύμισε πως διανύουμε ακόμη την αντιπυρική περίοδο και πως αύριο Πέμπτη, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, Κρήτη, Κυκλάδες, Κάρπαθο, Κάσο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία. Στις περιοχές αυτές αναμένεται να επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 7 μποφόρ.

«Γι’ αυτό θα πρέπει να απέχουμε όλοι μας από κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε πόσο εύκολα μία μικρή φλόγα μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή. Η προσοχή όλων μας είναι απαραίτητη» τόνισε η κ. Τζίμα.