πυρκαγιά-στον-καταυλισμό-προσφύγων-σ-684670
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.09.2019 | 18:28

Πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια -Πληροφορίες για νεκρούς (βίντεο+φωτο)

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στην Πυροσβεστική της Λέσβου, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια.

Προηγήθηκαν δύο πυρκαγιές: η πρώτη στις 16:45 σε απόσταση περίπου 400 μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, και η δεύτερη περίπου 20 λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, σε οικίσκους, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επί τόπου έχουν σπεύσει τρία οχήματα με έξι άνδρες, ενώ στη Μόρια σπεύδει και ο Δήμαρχος Λέσβου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας stonisi.gr, η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε κοντέινερ στο ΚΥΤ Μόριας, με τα μέχρι τώρα θύματα να είναι μια γυναίκα νεκρή και ένα μωρό. «Υπάρχουν πληροφορίες, αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα» αναφέρει επισήμως το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με το lesvospost.gr η πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα εξέγερσης των μεταναστών -προσφύγων που ζουν στον καταυλισμό. Μάλιστα, υπάρχουν επεισόδια και με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στον καταυλισμό παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο διευθυντής του καταυλισμού που συλλέγουν πληροφορίες για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, λόγω επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει.

Είχαν προηγηθεί δύο πυρκαγιές, η πρώτη την 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα.

Ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις αναχωρούν ήδη με προορισμό την Μυτιλήνη. Στο σημείο μεταβαίνουν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής.