πυρκαγιά-στην-μόρια-δύο-οι-νεκροί-έκρυ-684720
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.09.2019 | 21:32

Πυρκαγιά στην Μόρια: Δύο οι νεκροί -Έκρυθμη η κατάσταση

Για δύο νεκρούς στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια κάνουν λόγο τα μέχρι στιγμής στοιχεία και πληροφορίες που έχει η Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από το ΚΥΤ της Μόριας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης απανθρακωμένη σορός και διενεργείται εξέταση από ιατροδικαστή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν φτάσει ακόμα στο χώρο όπου βρίσκονται τα κοντέινερ, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει και δεύτερη σορός.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το απανθρακωμένο πτώμα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ανήκει σε γυναίκα, ενώ για το δεύτερο θύμα που δεν έχει επιβεβαιωθεί, οι ίδιες πληροφορείς αναφέρουν ότι είναι πιθανότητα παιδί.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και 5 τραυματίες, ανάμεσά τους και ασυνόδευτα ανήλικα.

Η κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου είναι έκρυθμη. Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια στο ΚΥΤ Μόριας, ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς εντός του καταυλισμού. Ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού.