πύρινη-κόλαση-στον-ασπρόπυργο-υπάρχ-1029762
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.06.2022 | 23:39

Πύρινη κόλαση στον Ασπρόπυργο: «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος γιατί είμαστε σε βιομηχανική ζώνη

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στις αρμόδιες αρχές αργά το βράδυ της Δευτέρας, έπειτα από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες , αυτή την ώρα η φωτιά έχει επεκταθεί και σε εργοστάσιο ξυλείας, ενώ υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση να χειροτερέψει, καθώς όλη η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται ως «βιομηχανική ζώνη». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός από υπόλοιπα εργοστάσια που βρίσκονται κοντά στο σημείο, υπάρχουν σπίτια, ακόμη και σχολεία.

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, διότι η φωτιά καίει εύφλεκτα υλικά και συγκεκριμένα πλαστικά. Παράλληλα υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά καίει περίπου 5 στρέματα με αποθηκευμένα πλαστικά και είδη υδραυλικών. Ήδη έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, ενώ στάλθηκε μήνυμα από το 112 για τους καπνούς στην περιοχή, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι.

«Αυτή την ώρα η πυρκαγιά βρίσκεται 500 μέτρα από την χωματερή. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Δυστυχώς φοβάμαι πως δεν θα είναι το μόνο εργοστάσιο που θα τυλιχθεί στις φλόγες αλλά θα γίνουμε παρανάλωμα του πυρός. Δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός και κανένα εργοστάσιο δεν έχει ελεγχθεί» αναφέρει στο ThessToday.gr, ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Τσοκάνης.

Για την ώρα παραμένει άγνωστο από που ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά, όπως κι αν υπήρχαν εργαζόμενοι εντός του εργοστασίου. «Μέχρι στιγμής δεν το γνωρίζει ούτε η αστυνομία. Το λέω, το φαντάζομαι και ανατριχιάζω, ελπίζω ακόμη και να υπήρχαν να πρόλαβαν να σωθούν. Όσοι εργάζονταν στα γύρω εργοστάσια πάντως, έχουν απομακρυνθεί. Λυπάμαι που το λέω, αλλά φέτος στον Ασπρόπυργο θα γίνει χαμός».