πύργος-έπιασαν-τον-21χρονο-γιο-του-εγκ-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.03.2018 | 17:55

Πύργος: Έπιασαν τον 21χρονο γιο του «εγκέφαλου» της σπείρας τσιγγάνων

Με τη σύλληψη του 21χρονου γιου ενός εκ των «εγκεφάλων» της εγκληματικής ομάδας των τσιγγάνων που είχαν διαπράξει 49 κλοπές και σε εκκλησίες, σπίτια και καταστήματα σε Ηλεία και Αχαΐα, ενώ τα μέλη της πυροβόλησαν και εναντίον αστυνομικών, κλείνει ο κύκλος της προανάκρισης.

Σε βάρος του νεαρού, ο ανακριτής Πατρών είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον εντόπισαν στον Πύργο και τον συνέλαβαν. Με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 21χρονος προφυλακίστηκε όπως και άλλα έξι μέλη της σπείρας που είχαν συλληφθεί στις 27 Φεβρουαρίου με έφοδο στον καταυλισμό στα Βραχνέικα, μεταξύ των οποίων και ο δραπέτης πατέρας του, που τον Σεπτέμβριο του 2016 είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείτο για διακεκριμένες κλοπές και διαρρήξεις και δεν επέστρεψε.

Με κλεμμένα αυτοκίνητα ή παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας και έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά, οι δράστες είχαν παραβιάσει επτά εκκλησίες στην Ανδραβίδα και άλλες δυο στον Άγιο Ελευθέριο Πύργου και τα Χανάκια, είχαν κάνει 20 διαρρήξεις στον Κάμπο Ηλείας και την Αμαλιάδα, τέσσερις στον Πύργο και δέκα στην Δυτική Αχαΐα και είχαν κλέψει αυτοκίνητα από τον Πύργο, τον Καρδαμά, την Κρέστενα και ένα από την Κόρινθο.

Μάλιστα, στις 24 Φεβρουαρίου άνοιξαν πυρ εναντίον περιπολικού το οποίο τους καταδίωκε στην Κάτω Αχαΐα. Όλοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, πλαστογραφία και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.