πτώση-antonov-έρευνα-με-drone-του-στρατού-1049117
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.07.2022 | 09:01

Πτώση Antonov: Έρευνα με drone του στρατού

Συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο συντριβής του Antonov που συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου ανάμεσα στους οικισμούς Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι στην Ελευθερούπολη Καβάλας και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του το οκταμελές πλήρωμα του αεροσκάφους.

Από σήμερα, σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επιστρατεύεται drone του στρατού για να χαρτογραφήσει την περιοχή, όπου συνετρίβη το Αntonov, με στόχο να εντοπίσει τα διάσπαρτα βλήματα που διασκορπίστηκαν από το φορτίο του αεροσκάφους. Από την ισχυρή έκρηξη τα βλήματα έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα 500 και πλέον μέτρων μακρυά μέσα στα χωράφια.

Μετά τον εντοπισμό θα ακολουθήσει είτε η περισυλλογή των βλημάτων ή θα γίνουν ελεγχόμενες εκρήξεις, ανάλογα με το τι θα προκριθεί ως πιο ασφαλές.

Η επιχείρηση θα διαρκέσει πάνω από έναν μήνα και θα περιλαμβάνει πέντε ομάδες του Τάγματος Ναρκοπεδίου Ξηράς με 36 άτομα, τα οποία θα σαρώσουν μία έκταση 1.000 στρεμμάτων.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Παγγαίου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί τους πολίτες που κινούνται στην περιοχή γύρω από το σημείο όπου σημειώθηκε το αεροπορικό δυστύχημα αν εντοπίσουν πυρομαχικά να ειδποιήσουν αμέσως τις Αρχές