κακοκαιρία-πτώσεις-δέντρων-προβλήμα-692839
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.05.2022 | 07:22

Κακοκαιρία: Πτώσεις δέντρων, προβλήματα σε ΗΣΑΠ και ένας αγνοούμενος

Kακοκαιρία σάρωσε τη χώρα, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα.

Πτώσεις δέντρων μπλόκαραν την κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ στο τμήμα Ταύρος – Κηφισιά,  στο ύψος των σταθμών του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.

Λίγο αργότερα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο.

Κλήσεις στην πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αττική και για κοπή δέντρων, ενώ προχώρησε και στον απεγκλωβισμό τουλάχιστον πέντε οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτα.

Εκεί, στο ύψος της 25ης Μαρτίου, στη Δροσιά, είχαν ακινητοποιηθεί 5 οχήματα λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο βοήθησαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους, ενώ στο σημείο παραμένει ένα όχημα σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει.

Επίσης, η Πυροσβεστική έλαβε πολλές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, σε Νέα Ιωνία, Μοσχάτο και Αιγάλεω.

Αγνοούμενος

Στο μεταξύ, αγωνία επικρατεί με την τύχη του άνδρα που αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης στη Δίρφυ Ευβοίας, στην περιοχή Λειρί.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται ως τώρα, με τους διασώστες/πυροσβέστες να κάνουν ολονύκτιες προσπάθειες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στη Δίρφυ και επικοινώνησε με τις πυροσβεστικές αρχές για να τον εντοπίσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema.gr, ο άνδρας, πιθανότατα μεγάλης ηλικίας, κάλεσε λίγο μετά τις 21.00 της Τετάρτης, τις Αρχές και δήλωσε ότι έχει χαθεί στο δάσος, ενώ αμέσως χάθηκε η επικοινωνία.

Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που βρήκαν το όχημά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο, ωστόσο δεν έχουν μπορέσει ακόμη να τον εντοπίσουν.