πτολεμαΐδα-ξήλωσαν-370-κιλά-χαλκό-καλώ-530129
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.09.2018 | 13:01

Πτολεμαΐδα: Ξήλωσαν 370 κιλά χαλκό & καλώδια από το ορυχείο της Δ.Ε.Η.

Κανονική λεηλασία έκανε στο ορυχείο της Δ.Ε.Η. στην Πτολεμαΐδα μια τετραμελής σπείρα Ελλήνων και αλλοδαπών «κυνηγών» χαλκού, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ασφάλειας ενώ μετέφεραν τη λεία της τελευταίας επιδρομής τους.

Οι δυο Έλληνες ηλικίας 46 και 50 και οι δυο αλλοδαποί 42 και 44 χρόνων είχαν στην κατοχή τους δύο σάκους, μέσα στους οποίους κουβαλούσαν 43,80 κιλά καθαρό χαλκό, άλλες δύο πλεξούδες καθαρού χαλκού βάρους τεσσάρων κιλών και καλώδια υψηλής τάσης μήκους 25 μέτρων.

Αυτό ήταν ένα μικρό μέρος από όσα είχαν αρπάξει κατά καιρούς, καθώς στο σπίτι του 46χρονου βρέθηκαν άλλα 323 κιλά καθαρού χαλκού και σε αυτό του 50χρονου καλώδια υψηλής τάσης μήκους 27 μέτρων!

Ο χαλκός και τα καλώδια αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της Δ.Ε.Η., ενώ οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης που τους άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, για να εξακριβωθεί πόσες φορές είχαν «επισκεφθεί» το ορυχείο και πόσα υλικά είχαν κλέψει ακόμη.