ψευτογιατρός-δύο-νέες-σοβαρές-καταγγ-1127306
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.01.2023 | 17:06

Ψευτογιατρός: Δύο νέες σοβαρές καταγγελίες μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του

Πληθαίνουν οι καταγγελίες σε βάρος του 66χρονου φερόμενου ως ψευτογιατρού μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του από την Ελληνική Αστυνομία, με τις αρχές να έχουν στα χέρια τους ακόμη δύο νέες, επίσημες μαρτυρίες θυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr τα δύο άτομα απευθύνθηκαν στο τηλέφωνο επικοινωνίας που παρέθεσε η ΕΛΑΣ και κατήγγειλαν τη δράση του γιατρού, με αρμόδιες πηγές να αξιολογούν και τις δύο περιπτώσεις ως «πολύ σοβαρές». Οι δύο αυτές καταγγελίες σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν για θύματα από την Αθήνα, τα οποία αναμένεται να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές και ακολούθως να συμπεριληφθούν στην δικογραφία που έχει παραλάβει η αρμόδια ανακρίτρια.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, τα φερόμενα ως θύματα κάνουν λόγο για μια απάτη με κέρδος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τον 66χρονο και τον Γερμανό συνεργό του. «Εκείνο που γνωρίζω εγώ είναι ότι από τη δική μου οικογένεια, από μένα προσωπικά πήρε 60.000 ευρώ περίπου, ίσως να είναι και περισσότερα υποτίθεται για να κάνει καλά τον αδερφό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ένα εκ των φερόμενων θυμάτων, ο αδελφός του οποίου έφυγε από τη ζωή, αφού πρώτα διέκοψε τις φαρμακευτικές αγωγές των θεραπόντων ιατρών για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο κλοιός γύρω από τον 66χρονο φαίνεται πως σφίγγει μετά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, με την Ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος να ερευνά τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν και εμβάσματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς που φέρεται ότι διατηρούσε ο φερόμενος ψευτογιατρός σε ελβετικές και γερμανικές τράπεζες.