Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr πρόκειται για καθηγητή που επισκέφτηκε το ΤΕΦΑΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο και μίλησε σε ημερίδα του παρουσία φοιτητών και ακαδημαϊκών.

Εκφράζονται φόβοι για τους φοιτητές και τους καθηγητές (περισσότερα από 150 άτομα), αλλά και για εκπροσώπους φορέων που παρέστησαν στην εκδήλωση. Πολύ δε περισσότερο για τους φοιτητές οι οποίοι εν πολλοίς είναι και οι οικονομικοί αιμοδότες της πόλης, συχνάζοντας σε καφετέριες και εστιατόρια και έχοντας μεγάλο κύκλο επαφών.

Οι πληροφορίες του trikalavoice.gr αναφέρουν ότι έχουν κληθεί για ιχνηλάτηση φοιτητές και καθηγητές του ΤΕΦΑΑ προκειμένου να αποφευχθεί ή να περιοριστεί η μετάδοση της νόσου.

Αναλυτικά η νεότερη ανακοίνωση του προέδρου της Πανεπιστημιακής Σχολής των Τρικάλων:

«Οι χώροι του Τμήματος από σήμερα το απόγευμα, για προληπτικούς λόγους, είναι κλειστοί.

Ο λόγος αφορά επισκέπτη ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση στα Τρίκαλα και επιβεβαιώθηκε σήμερα στην Αθήνα ως κρούσμα κοροναϊού.

Πρόκειται για άτομο το οποίο βρέθηκε στην πόλη των Τρικάλων και έλαβε μέρος σε επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έγινε στο Αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ το Σάββατο και Κυριακή 7 & 8 Μαρτίου 2020.

Σε συνεργασία με τις Πρυτανικές αρχές ενημερώνουμε όσους χρειάζεται και προγραμματίζουμε άμεση απολύμανση των χώρων. Φαίνεται ότι τα πρόσθετα προληπτικά μέτρα υγιεινής που έχουμε λάβει στο Τμήμα εδώ και 2 μήνες δεν ήταν αρκετά, αλλά δεν έχουμε άλλο τρόπο από το να ακολουθήσουμε πιστά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Ας διατηρήσουμε τη λογική και την ψυχραιμία μας – θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία των φοιτητών μας, του προσωπικού, των επισκεπτών και θα ενημερώνουμε όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Εκ μέρους της Διοίκησης του Τμήματος,
Ν.Διγγελίδης»

Πηγή: trikalavoice.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΡΟΥΣΜΑ, ΤΕΦΑΑ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!