πρόταση-μομφής-κατά-του-προέδρου-του-σ-177198
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.12.2018 | 12:20

Πρόταση Μομφής κατά του προέδρου του Συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ρόδου

Πρόταση Μομφής κατά του Προέδρου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου, κατέθεσε ο Δημήτρης Αρβανίτης, πρώην μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου και σε ανακοίνωση του σημειώνει:

Συνάδελφοι, -ισσες,

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας προδήλως:

α) βλάπτει τα συμφέροντα των μελών του Συλλόγου,

β) αντιτίθεται στους σκοπούς του Συλλόγου, και

γ) παραβαίνει τις διατάξεις του Καταστατικού μας.

Επειδή, στις 19-11-2018 σύμφωνα με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, έκανε δηλώσεις στις οποίες ψευδώς αναφέρει ότι στο δήμο μας χορηγούνται στους δικαιούχους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το Γάλα. Δεν έχουν χορηγηθεί για το 2017 και 2018!

Επειδή, δεν έχει καταγγελθεί στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας η δημοτική αρχή Ρόδου για παραβιάσεις της Νομοθεσίας σχετικά με την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, ώστε να της επιβληθούν οι από τον Νόμο κυρώσεις και πρόστιμα.

Επειδή, για τις διεκδικήσεις αναδρομικών 13ου και 14ου μισθού, θέμα που αφορά όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, δεν προχώρησε σε Γενική Συνέλευση για την ενημέρωσή μας και την λήψη απόφασης από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης για περαιτέρω δράσεις (νομοθετικές, δικαστικές).

Επειδή, δεν προχώρησε σε έρευνα αγοράς για κατάθεση προσφορών από επιμέρους δικηγορικά γραφεία σχετικά με την δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών, ώστε εμείς ως μέλη του Συλλόγου μας να επιλέξουμε την καλύτερη προσφορά.

Επειδή, επίμονα προώθησε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, που οποίου η προσφορά δεν ήταν η πιο συμφέρουσα για εμάς ώστε να προχωρήσουμε στην δικαστική διεκδίκηση. Μετά από έρευνα συναδέλφων μας βρέθηκαν ακόμη πιο οικονομικές προσφορές.

Επειδή, αδιαφόρησε να προβεί σε δράσεις για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού με νομοθετική ρύθμιση για την άμεση καταβολή του στην μισθοδοσία μας, αίτημα το οποίο περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Δράσης του 46ου Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Απρίλης 2018).

Επειδή, ως Πρόεδρος δεν έχει συγκαλέσει τις τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. τουλάχιστον κάθε 30 μέρες, όπως ορίζουν οι διατάξεις του Καταστατικού μας. Έχουν κατατεθεί με πρωτόκολλο αρκετά αιτήματα για θέματα εργαζομένων προς το Δ.Σ., τα οποία εκκρεμούν για να ληφθούν αποφάσεις.

Για τους άνωθεν λόγους,

σας καλώ να εφαρμόσετε την παρ. στ του άρθρου 32 του Καταστατικού μας, η οποία προβλέπει την απαλλαγή του κ. Μπακίρη Φ. από τα καθήκοντα του Προέδρου και την διαδικασία εκλογής άλλου εκ των μελών του Δ.Σ.

Αναμένω τις ενέργειές σας.