προσποιούνταν-τους-αστυνομικούς-και-576872
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.03.2020 | 07:53

Προσποιούνταν τους αστυνομικούς και έκλεβαν αλλοδαπούς

Πλούσια δράση στα δυτικά προάστια είχε σπείρα που εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, τα μέλη της οποίας, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος αλλοδαπών.

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε τρεις Έλληνες, εκ των οποίων δύο άνδρες 50 και 28 ετών και μια γυναίκα 29 ετών, μέλη της σπείρας, το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου και το απόγευμα της 26ης Φεβρουαρίου στο Καματερό και τα Άνω Λιόσι. Αναζητείται ακόμη ένας συνεργός τους. Κατηγορούνται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, διακεκριμένων κλοπών, αντιποίηση, απάτη, παράνομη βία και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από τον Σεπτέμβριο του 2019, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στη Δυτική Αττική και ειδικότερα στις περιοχές της Φυλής, Ζεφυρίου, Ίλιου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων και Αχαρνών, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών με τη μέθοδο της αντιποίησης της Αστυνομικής Αρχής.

Τα μέλη της σπείρας, δρώντας από κοινού ή κατά μόνας, επιβαίνοντα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγιζαν ανυποψίαστους πεζούς αλλοδαπούς και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τους αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και έγγραφα.

Σε κάποιες περιπτώσεις πήγαιναν μαζί με τα θύματά τους στο σπίτι τους, όπου με το πρόσχημα της κατ’ οίκον έρευνας αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και έγγραφα παραμονής τους, ενώ σε άλλες, προκειμένου να εξαναγκάσουν τα θύματα τους να τους παραδώσουν τα ανωτέρω, χρησιμοποιούσαν, απειλή και χρήση σωματικής ή ψυχολογικής βίας.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μικροποσότητα κάνναβης, κινητό τηλέφωνο και κάρτα sim.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών και είκοσι κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.