πρόσκληση-κατάταξης-της-2017-α-εσσο-στο-πο-68384
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.01.2017 | 13:48

Πρόσκληση κατάταξης της 2017 Α/ΕΣΣΟ στο πολεμικό ναυτικό (εγκύκλιος)

Καλούνται για κατάταξη στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού με την 2017 Α’/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι ή ανυπότακτοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στο Πολεμικό Ναυτικό, εφόσον έχουν κριθεί ή λογισθεί ικανοί οποιασδήποτε κατηγορίας, πλην ακαταλλήλων για στράτευση (Ι/5) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

α. Από την Κλάση 2019 (γεννηθέντες το έτος 1998) τους στρατεύσιμους που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα Μητρώα Αρρένων αρμοδιότητας των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ΣΥ) Αθήνας, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Κέρκυρας και Δυτικής Αττικής.

β. Από τις Κλάσεις 1994 μέχρι και 2018 ( γεννηθέντες από το έτος 1973 μέχρι και το έτος 1997) από όλους τους Νομούς του Κράτους, εφόσον οι λόγοι της υποχρέωσης τους για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 01 Αυγούστου 2016 μέχρι και 31 Οκτωβρίου 2016.

γ. Τους στρατεύσιμους των κλάσεων 1994 μέχρι και 2018 που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης περιλαμβάνεται στο διάστημα από 01 Νοεμβρίου 2016 έως και 31 Ιανουαρίου 2017.

δ. Τους στρατεύσιμους και τους ανυπότακτους που διέκοψαν την ανυποταξία τους και θα τύχουν αναβολής κατάταξης ως νοσηλευόμενοι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του (β) σχετικού, εφόσον η νοσηλεία τους δεν υπερβαίνει τις δεκαπέντε (15) ημέρες, ή έχουν πάρει αναβολή από οποιαδήποτε προηγούμενη πρόσκληση ως νοσηλευόμενοι και νοσηλεύονται και πάλι.

ε. Τους στρατεύσιμους των οποίων το αίτημα αναβολής κατάταξης για κοινωνικούς λόγους απορρίφθηκε από την αρμόδια Διοίκηση Στρατολογίας, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 29 του (β) σχετικού.

στ. Τους στρατεύσιμους και τους ανυπότακτους που για λόγους υγείας θα μετατοπισθεί η ημερομηνία κατάταξής τους, σύμφωνα με την παράγραφο 7γ του άρθρου 37 του (β) σχετικού.

ζ. Τους στρατεύσιμους και τους ανυπότακτους που θα κριθούν από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) μέχρι και τετάρτης (Ι/4), σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 37 του (β) σχετικού. η. Όσους, από τους στρατεύσιμους που κατανεμήθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό ή μεταφέρθηκαν σ’ αυτό από άλλους Κλάδους, υπέβαλαν δικαιολογητικά για την κατάταξή τους ως πρότακτοι οπλίτες, σύμφωνα με το άρθρο 38 του (β) σχετικού. Αυτοί έχουν δικαίωμα να ανακαλέσουν οποτεδήποτε τα δικαιολογητικά τους ή να μην κατατάσσονται χωρίς να υπέχουν συνέπειες.

θ. Τους μονίμους κατοίκους εξωτερικού της παραγράφου 3 του άρθρου 40 του (β) σχετικού που υπέβαλαν ή θα υποβάλουν αίτηση για αρχική κατάταξη τμηματικής εκπλήρωσης της θητείας τους μέχρι 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία της κατάταξης, πλην των καλουμένων με την παράγραφο 1α της παρούσας, που υπέβαλαν ή θα υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι και την ημερομηνία που υποχρεούνται να καταταγούν αρχικά.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων ορίζονται ως εξής :

α. Η 06 Φεβρουαρίου 2017: για όσους προέρχονται από αναβολής υγείας ή έτυχαν οποτεδήποτε αναβολή υγείας και στη συνέχεια μετέπεσαν σε άλλη στρατολογική κατηγορία ή κρίθηκε κατά το παρελθόν η σωματική τους ικανότητα με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των ΕΔ.

β. Η 07 Φεβρουαρίου 2017: για όσους είναι γραμμένοι στα Μητρώα Αρρένων των Νομών αρμοδιότητας των ΣΥ Πειραιά, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Δυτικής Αττικής.

γ. Η 08 Φεβρουαρίου 2017: για όσους είναι γραμμένοι στα Μητρώα Αρρένων των Νομών αρμοδιότητας των ΣΥ Αθήνας, Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου, Κρήτης, και Αττικής.

δ. H 09 Φεβρουαρίου 2017: για όσους είναι γραμμένοι στα Μητρώα Αρρένων των Νομών αρμοδιότητας των ΣΥ Δυτικής Ελλάδος, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Κέρκυρας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Αττικής.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ