Προσφυγικό: Αναχωρούν από Σάμο προς Πειραιά 700 αιτούντες άσυλο

  • Απο stergios
  • 20 Οκτωβρίου 2019 - 19:56
  • Comments Off

Για το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να αναχωρήσουν τη Δευτέρα συνολικά 700 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Σάμου.

Μετανάστες και πρόσφυγες θα επιβιβαστούν στο ταχύπλοο «Paros Jet» και αφού αποβιβαστούν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, θα κατανεμηθούν σε διάφορες δομές φιλοξενίας ανά την επικράτεια.

Η κίνηση αυτή, εντάσσεται στο σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και τη διασπορά των αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα.

Σήμερα, στη Σάμο διαμένουν περισσότεροι από 6.500 μετανάστες και πρόσφυγες, αποτελώντας πάνω από το 10% του πληθυσμού του νησιού.

Την προηγούμενη Δευτέρα, μάλιστα, η κατάσταση εκτροχιάστηκε πλήρως, όταν συγκρούσεις μεταξύ αιτούντων άσυλο είχαν ως αποτέλεσμα να εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά εντός και εκτός του ΚΥΤ, έξω από το Βαθύ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΣΑΜΟΣ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΣΥΛΟ, ΚΥΤ ΣΑΜΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!