προς-αποκλεισμό-του-τελωνείου-κρυστα-62888
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.02.2017 | 10:45

Προς αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής οι αγρότες

Κινητοποιήσεις ξεκινούν σήμερα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, με δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό ενώ αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις Πρέσπες οδεύουν προς αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών, αποφασίσθηκε ομόφωνα κατά τη διάρκεια συνέλευσης να κλείσει σήμερα από τις 19:00 έως 21:00, ο κόμβος του Κεφαλοβρύσου.

Παράλληλα, στον 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, αποφασίσαν να προχωρήσουν εντός των επόμενων ημερών αγρότες και κτηνοτρόφοι των Πρεσπών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και όπως προέκυψε από χθεσινοβραδινή τους συνάντηση. «Ακόμη δεν είναι ανακοινώσιμο το πότε ακριβώς θα γίνει η συγκεκριμένη κινητοποίηση» ανέφερε αγρότης στην περιοχή.

Στο μεταξύ, το πρόγραμμα δράσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων στη Δυτική Μακεδονία αφορά μεταξύ άλλων την πραγματοποίηση σήμερα Παναγροτικού Συλλαλητηρίου στο κέντρο της Καστοριάς, με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχο, να απευθύνει εκ νέου κάλεσμα προς όλους του πολίτες, από όποια επαγγελματική τάξη και αν προέρχονται, προκειμένου να συμμετάσχουν.