προπονητής-ιστιοπλοΐας-με-την-ταμπέ-1018664
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.06.2022 | 20:09

Προπονητής ιστιοπλοΐας: «Με την ταμπέλα του βιαστή δε θέλω να ζήσω, την αγάπησα με όλη τη ψυχή μου»

Κάθειρξη 13 ετών χωρίς κανένα ελαφρυντικό ήταν η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας. Ο προπονητής που κρίθηκε ένοχος μόνο για αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια, ενώ αθωώθηκε με οριακή πλειοψηφία για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης αθλήτριάς του μίλησε στην τηλεόραση του MEGA.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα και την αναγνώριση ελαφρυντικών στον καταδικασθέντα προπονητή ιστιοπλοΐας.

«Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί για εμένα μια προσωπική μου λύτρωση. Θέλω να με πιστέψετε. Με την ταμπέλα του βιαστή δε θέλω να ζήσω ούτε ένα λεπτό. Προτιμώ το θάνατο. Στη ζωή μου δεν έχω ασκήσει ποτέ οποιασδήποτε μορφής βίας. Δεν έχω σηκώσει ποτέ χέρι σε γυναίκα. Σε γυναίκες προσφέρω μόνο λουλούδια και σοκολάτες. Αν, λοιπόν, η μονάδα μέτρησης του βάρους είναι το κιλό, αν η μονάδα μέτρησης του μήκους είναι το μέτρο, για εμένα προσωπικά η μονάδα μέτρησης της αγάπης ήταν αυτή η κοπέλα», ανέφερε ο 39χρονος.

«Την αγάπησα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Από εκεί και πέρα εκτίω την ποινή για ό,τι ομολόγησα ακριβώς, από την πρώτη στιγμή. Και μέσα από αυτή τη δοκιμασία σας διαβεβαιώνω ότι θα γίνω καλύτερος άνθρωπος, όχι χειρότερος», συνέχισε.

«Ευχαριστώ τους ανθρώπους που ομολόγησαν την αλήθεια, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν γυναίκες. Οι γυναίκες δεν υπερασπίζονται βιαστές. Πατέρα άκουσε τη φωνή μου και βγες περήφανος έξω. Ο γιος σου δεν είναι βιαστής, πατέρα. Και εσένα δε θα σε ξανα-αντικαταστήσω ποτέ. Νόμιζα ότι πατέρας μου ήταν ο πατέρας της κοπέλας. Εσύ είσαι. Εσύ, ο Παναγιώτης. Σε αγαπάω και θα σε αγαπάω μέχρι να πεθάνω και θα στο λέω κάθε μέρα. Πατέρα είσαι ο Χριστός μου και μάνα μου είσαι η Παναγία μου. Σας αγαπάω μέχρι να σβήσω. Βιαστής ποτέ, αθεράπευτα ρομαντικός. Αγάπη σε όλους. Και για όσους δεν μπορούν να αγαπήσουν, ας σταματήσουν να μισούν. Θα ήταν αποτυχία μου μεγάλη να πω ότι μετάνιωσα τώρα που βρέθηκα εδώ. Έχω μετανιώσει χρόνια τώρα, αλλά όχι βιαστής. Ποτέ, για κανέναν. Για κανέναν που αναπνέει πάνω στη Γη», σημείωσε ο 39χρονος.

Δικηγόρος 39χρονου: «Δεν μετανιώνει για αυτά που έχει αισθανθεί»

Η δικηγόρος του 39χρονου μίλησε για τον πελάτη της στην τηλεόραση του MEGA σχετικά με την υπόθεση.

«Η περηφάνεια είχε να κάνει με το θέμα με τον πατέρα του. Οι συγγενείς ανεβαίνουν ένα δικό τους Γολγοθά. Ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή ομολόγησε τα πάντα σε σχέση με την ασέλγεια. Θεωρούσε ότι κάνει κάτι κακό, αλλά δε θεωρούσε ποτέ ότι υπάρχει βιασμός. Είχε τη συγκατάθεση των γονιών της ανήλικης, ήταν μια σχέση γνωστή στον Ωρωπό. Οι μάρτυρες είπαν ότι ήταν ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Δεν επικροτούμε σε καμία περίπτωση σχέση ενηλίκου με ανήλικο. Αυτή η υπόθεση δεν ήταν υπόθεση βιασμού. Είναι υπόθεση κατάχρησης σε ασέλγεια, ορθώς κατηγορήθηκε για αυτό, και ορθώς εκτίει την ποινή του. Η σχέση με ανήλικο είναι απαγορευτική και δεν μπορεί να έχει συναίνεση. Για αυτόν, η σχέση αυτή με την κοπέλα ήταν μια σχέση αγάπης. Ανεξάρτητα από το πώς εκείνη τη μετέφρασε εκ των υστέρων», σημείωσε η δικηγόρος του 39χρονου Βάσω Πανταζή.

Και πρόσθεσε: «Για εμάς το θέμα όλο ήταν ο βιασμός. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για όσα έκανε, για αυτό και εκτίει ποινή κάθειρξης. Ο 39χρονος δε μετανιώνει για αυτά που έχει αισθανθεί. Ξεκαθάρισε ότι έχει μετανιώσει για τη σχέση, αλλά όχι για όσα ένιωσε. Λέγαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν ασκήθηκε βία. Έπρεπε να περιμένει να ενηλικιωθεί. Ένα κορίτσι στην προεφηβεία, το κάλεσμα της φύσης έχει έρθει, αλλά δεν έχει έρθει το συναισθηματικό και ψυχολογικό κάλεσμα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ένα κορίτσι σε αυτή την ηλικία έχει την αίσθηση του τι αντιλαμβάνεται συναισθηματικά και ψυχολογικά. Δεν είναι μια υπόθεση σαν όλες τις άλλες».

«Ήρθαν 100 κάτοικοι της περιοχής, κορίτσια, συναθλήτριες, και είπαν ότι υπήρχε σχέση μεταξύ τους. Για αυτό και τον απάλλαξε το δικαστήριο για βιασμό. Τον γνώριζαν οι γονείς της. Έχουμε δίκες που θα έρθουν στην πορεία για το ελληνικό ΜΕΤΟΟ. Αυτή η υπόθεση δεν είχε αυτές τις προδιαγραφές, είχε ιδιαιτερότητες», πρόσθεσε η κ. Πανταζή.