προκλητικός-ο-δικηγόρος-του-ιερέα-έγ-720087
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.01.2022 | 13:30

Προκλητικός ο δικηγόρος του ιερέα: «Έγινε μόδα πλέον να καταγγέλλουμε βιασμούς»

Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε ο δικηγόρος του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικού κοριτσιού. Νωρίτερα υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας είχε δηλώσει, πάλι μέσω του δικηγόρου του, ότι το κορίτσι είχε ψυχολογικά προβλήματα.

“Αυτά που ακούω είναι η κατάθεση της ανήλικης. Νομικά για να υφίσταται βιασμός θα πρέπει να υπάρχουν δύο στοιχεία: την ιατροδικαστική εξέταση και εκτός από τη σωματική απειλή για την ακεραιότητά της, θα πρέπει να έχει την απειλή της ζωής της να εξαναγκαστεί με κάποιον τρόπο να έρθει σε συνουσία με τον ιερέα. Δεν υπάρχει κανένα ντοκουμέντο, κανένα φωτογραφικό υλικό που να στοιχειοθετεί μία επαφή με τον ιερέα” είπε στην εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι” του MEGA.

“Εάν όμως δεν υπάρχουν ντοκουμέντα, αποδείξεις και αποδεικτικά μέσα για να μπορέσει να αποδειχθεί το έγκλημα του βιασμού… καταλαβαίνετε ότι είναι της μόδας μετά την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου . Καταλαβαίνετε ότι μετά από αυτή, ακολούθησαν πολλές καταγγελίες . Ανάμεσα σε αυτές μπορεί να είναι και κάποιες που λένε ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι υπέρ των θυμάτων οπότε ας καταγγείλουμε και εμείς έναν βιασμό. Έχουμε το εξής παράδοξο: Έχουμε μία καταγγελία και κανένα αποδεικτικό μέσο, κανένα μήνυμα. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι της είχε στείλει σε φωτογραφία τα γεννητικά όργανα του. Γιατί δεν κράτησε αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία η καταγγέλλουσα να τα παραθέσει στον ανακριτή για να αποδείξει ότι ο ιερέας είναι ένα τέρας;” υποστήριξε ο δικηγόρος.

Ο ιερέας αρνείται τις κατηγορίες, γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις. Θα πρέπει με μια καταγγελία χωρίς αποδείξεις να τον λέμε βιαστή ή να τον λέμε κακούργο; Γιατί δεν υπάρχει ένα μήνυμα; Μήπως εάν δεν υπάρχουν οι αποδείξεις να μην κατηγορούμε και να μην καταδικάζουμε έναν άνθρωπο προτού κριθεί από τη Δικαιοσύνη; Έγινε μόδα πλέον να καταγγέλλουμε βιασμούς! Όταν τα κορίτσια υφίστανται ψυχολογική πίεση θα πρέπει να τα καταγγέλλουν αμέσως, όχι να περιμένουν τρία ή τέσσερα ή πέντε χρόνια” σημείωσε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Σίσσυς Χρηστίδου και όλων όσων βρίσκονταν στην εκπομπή.

“Να πηγαίνουν αμέσως να τα καταγγέλλουν όταν συμβαίνουν αυτά. Να μην αφήνουν καιρό. Γιατί μετά είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί ότι έχουν κακοποιηθεί” συνέχισε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Παράλληλα η σύζυγος του ιερέα ισχυρίζεται ότι ο 37χρονος είναι αθώος και όσα καταγγέλλει η ανήλικη είναι ψέματα.