Παρασκευή
29
Σεπτέμβριος
Back

Πρόκληση: Τουρκικό μαχητικό παραβίασε τον εναέριο χώρο μας!

Μετά την λήξη του θερινού μορατόριουμ, στα πρότυπα του συμφώνου Παπούλια – Γιλμάζ (το οποίο τυπικώς έχει ισχύ από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου), η Τουρκία επιστρέφει στην επιθετική και χυδαία πολιτική της εναντίον της χώρας μας. Έτσι, νωρίτρα σήμερα, τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου ATR-72 μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο στο βορειοανατολικό Αιγαίο και μια παραβίαση του FIR Αθηνών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποίησαν μία παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, ένα τουρκικό αεροσκάφος τύπου ATR-72 παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Επίσης, πραγματοποίησε και μία παράβαση του FIR Αθηνών.

Το ανωτέρω αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε από ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 18η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: –
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ: 1 ATR-72
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ: 1
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ: –
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ: 1
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ: 1
ΕΜΠΛΟΚΕΣ: –
ΠΕΡΙΟΧΗ: Βορειοανατολικό Αιγαίο

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!