προφυλακιστέα-η-δικηγόρος-που-εξαπ-364498
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.07.2018 | 20:04

Προφυλακιστέα η «δικηγόρος» που εξαπάτησε δεκάδες πολίτες

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία της η 46χρονη που, προσποιούμενη τη δικηγόρο, φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες πολίτες από το 2013 έως σήμερα, υποσχόμενη λύσεις σε χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο, αποκομίζοντας ποσά που φέρεται να ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Η 46χρονη απολογήθηκε στον ανακριτή για σωρεία κατηγοριών, καθώς φέρεται ως αρχηγός κυκλώματος που, μέσω διάφορων τρόπων, ακόμη και μέσω μέντιουμ, εντόπιζε ανθρώπους με χρέη. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δήθεν δικηγόρος, στην πραγματικότητα ανεπάγγελτη, υποσχόταν πως «θα λύσει όλα τα προβλήματα», καθώς εμφανιζόταν ως ειδήμονας σε ζητήματα χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και «κόκκινων» δανείων.

Από τα στοιχεία της Αστυνομίας προκύπτει πως η 46χρονη έχει οφειλές στο Δημόσιο πάνω από 1.000.000 ευρώ για τον περσινό ΕΝΦΙΑ, καθώ φαίνεται να έχει αποκτήσει δεκάδες ακίνητα από θύματα της παράνομης ομάδας που την εμπιστεύτηκαν ως «δικηγόρο».

Μαζί με την αρχηγό του κυκλώματος, στον ανακριτή απολογήθηκαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, ο σύζυγός της, ένας επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ και μία γυναίκα που εμφανιζόταν ως σωματοφύλακας της αρχηγού, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.