προφυλάκιση-του-βαγγέλη-μαρινάκη-ζητ-94016
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.09.2016 | 12:42

Προφυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη ζητάει ο εισαγγελέας

Λίγα 24ωρα μετά την κατοχύρωση τηλεοπτικής άδειας ο εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος ζητά την παραπομπή σε δίκη και την προφυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την γνωστή υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο για την οποία κατηγορείται για πέντε κακουργήματα: α) ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, β) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης, γ) ηθική αυτουργία σε έκρηξη με κίνδυνο ζωής, δ) ηθική αυτουργία σε δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος, ε) απάτη.

Συγκεκριμένα, με εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας  να προφυλακιστεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, αντικαθιστώντας τους περιοριστικούς όρους που του είχε επιβάλει ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς μετά την απολογία του πριν από περίπου ένα χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι τότε ο κ. Μαρινάκης είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού παραβίασε τον όρο απαγόρευσης ενασχόλησης του με το ποδόσφαιρο, μπαίνοντας στο γήπεδο και στα αποδυτήρια,  ενώ σε δηλώσεις του ο Β. Μαρινάκης έχει υποστηρίξει ότι ασχολείται με ποδοσφαιρικά θέματα. Έτσι ο εισαγγελέας «για την πρόληψη τέλεσης και νέων αδικημάτων», ζητεί την προφυλάκιση του προέδρου του Ολυμπιακού και νέου καναλάρχη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά του συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού ο Β. Μαρινάκης έχει υποβάλλει επανειλημμένως αιτήσεις εξαίρεσης από την υπόθεση, οι οποίες όμως έχουν απορριφθεί.