προειδοποίηση-του-επιμελητηρίου-για-723741
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.03.2023 | 15:43

Προειδοποίηση του Επιμελητηρίου για εξαπατήσεις επιχειρηματιών

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς – Ιθάκης, εντόπισε το τελευταίο διάστημα, κάποιες προσπάθειες εξαπάτησης σε βάρος επιχειρηματιών του νησιού. Οι επιτήδειοι, με πρόσχημα την είσπραξη ενταλμάτων πληρωμής ποσών που εκκρεμούν, ζητούν από τα υποψήφια θύματά τους προσωπικούς κωδικούς ή εκείνους που λαμβάνουν με μηνύματα.

Το επιμελητήριο επισημαίνει, για πολλοστή φορά, ότι σε καμία περίπτωση οι επαγγελματίες δεν πρέπει να δώσουν κωδικούς ή άλλα τραπεζικά στοιχεία, για να λάβουν τις πληρωμές, πέραν και μόνο του αριθμού IBAN.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν οτι:

“Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη μια νέα προσπάθεια απάτης σε βάρος των επιχειρήσεων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Επιτήδειοι βρίσκουν μέσω αναρτημένων αποφάσεων δημοσιότητας, στοιχεία επιχειρήσεων των οποίων είναι σε εκκρεμότητα λήψη ποσών από την Περιφέρεια και άλλες υπηρεσίες και με το πρόσχημα ότι τους καλούν προκειμένου να βγει το ένταλμα πληρωμής, ζητούν από τους επαγγελματίες να ανακοινώσουν κωδικούς που λαμβάνουν μέσω μηνυμάτων. Τονίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανακοινώνετε τραπεζικά στοιχεία πέραν του αριθμού IBAN για να λάβετε πληρωμές. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανακοινώνετε κωδικούς ταυτοποίησης, προσωπικά δεδομένα, κωδικούς που αναγράφονται πάνω σε κάρτες πιστωτικές ή αναλήψεως κ.α. Σε περίπτωση που έχετε λάβει σχετική κλήση και έχετε δώσει κωδικούς, επικοινωνήστε άμεσα με το τραπεζικό ίδρυμα που συνεργάζεστε“.