πρόεδρος-κοινότητας-ροβιών-η-περιοχή-930428
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.08.2021 | 13:42

Πρόεδρος Κοινότητας Ροβιών: Η περιοχή «κάηκε επίτηδες» (βίντεο)

«Η εικόνα είναι καμένη γη παντού. Το δύσκολο είναι από εδώ και μετά. Εμείς έχουμε παράπονα από την Πυροσβεστική, από την Πολιτεία, ότι δεν ήρθε κανένα εναέριο σκάφος. Πρέπει να μπει Εισαγγελέας στην υπόθεση, κάηκε ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου. Οικονομική καταστροφή για όλους τους πολίτες. Η περιοχή ήταν πλούσια από τουρισμό και από αγροτικά. Όλα αυτά τελείωσαν».

«Το Μαξίμου έκαψε επίτηδες την Εύβοια. Δεν πέταξε ούτε αεροπλανάκι. Γιατί; Για να τη φυτέψουν, όπως όλη την Ελλάδα, ανεμογεννήτριες», κατήγγειλε μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροβιών, Θοδωρής Φέρης.

«Δεν είμαι ειδικός, ξέρω ότι είμαι Πρόεδρος της Κοινότητας και ξέρω ότι ήμουν στην πρώτη γραμμή με μπουλντόζες στις αντιπυρικές ζώνες. Ορισμένα πληρώματα πυροσβεστικής μας είπαν πως έχουν εντολές να κοιτάμε και να μην μπαίνουμε μέσα και να μας τραβάνε σέλφι. Δεν είναι όλοι πυροσβέστες έτσι, γιατί υπήρχαν κι εκείνοι που έδιναν το αίμα τους να σβήσουν τη φωτιά. Μόλις τελειώσει όλο αυτό θα πάω σε δικηγόρο και να κάνω σαν κοινότητα αίτημα να μπει Εισαγγελέας. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό, να καίει από τον Ευβοϊκό μέχρι το Αιγαίο και να γυρνάει πάλι πίσω».

«Το ξέρω ότι μπορούν να μου κάνουν μηνύσεις, αλλά εγώ λέω την πραγματικότητα. Έχω απογοητευτεί», πρόσθεσε. Το δάσος της Κοινότητας Ροβιών έχει καεί 100%, τόνισε ο κ. Κέρης. «Ο μόνος που στάθηκε δίπλα μας ήταν ο κ. Τσαπουρνιώτης και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός», δήλωσε ο κ. Κέρης.